Anthuenis binnenkort werkloos

Nico Wieme
| 9 reacties
Anthuenis binnenkort werkloos
Foto: © SC

Aimé Anthuenis weet waar hij aan toe is: het contract van de technisch directeur van Germinal Beerschot wordt niet verlengd, waardoor de Waaslander vanaf 1 juli zonder job zit.

Germinal Beerschot ontkent niet dat Aimé Anthuenis goed werk verricht heeft als technisch directeur, maar de club acht het niet opportuun om het contract van de ex-coach te verlengen. Anthuenis had met het bestuur enkele verkennende gesprekken over de toekomst van de club, maar verder kwam het niet.
 
Germinal Beerschot heeft daarop beslist om de samenwerking te beëindigen. Ondervoorzitter Herman Kesters neemt momenteel al een deel van het beleid voor zijn rekening en zal dat, in opvolging van Anthuenis, blijven doen.
 
De ex-coach van onder andere Genk en Anderlecht was twee jaar op het Kiel werkzaam. Het is vooralsnog niet duidelijk waar de toekomst van Anthuenis ligt. De voormalige bondscoach is momenteel niet bereikbaar voor commentaar.
 
Germinal Beerschotvoorzitter Jos Verhaegen bevestigt het vertrek van Anthuenis aan de redactie van Sporza. “We hebben dit inderdaad na onderling overleg besloten”, zegt hij. “De functie van technisch directeur is een zware post in ons budget. We zijn wel tevreden over het werk van Aimé, maar uiteindelijk gaf de functie iets te weinig meerwaarde. Anthuenis heeft hier geen probleem mee, hij snapt dat.”
 
Het staat nog niet vast of de 64-jarige Lokeraar Germinal Beerschot definitief de rug toekeert. Volgens Verhaegen blijft de deur zeker op een kier staan. “Misschien blijft Aimé wel voortwerken voor ons, maar dan bijvoorbeeld als scout. Een nieuwe technisch directeur nemen we zeker niet in dienst. Dat is zinloos”, is de preses duidelijk.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties