Nilis: 'Onbegrijpelijk van Genk'

Nico Wieme
| 0 reacties
Nilis: 'Onbegrijpelijk van Genk'
Foto: © SC

Racing Genk ziet Arne Nilis naar PSV vertrekken. Het kan de Genkenaars precies niet veel schelen, want volgens vader Luc was er vanuit de bestuurskamer weinig geloof in het talent van zoon Arne.

Luc Nilis traint momenteel bij PSV de spitsen van de A-kern, is tevens assistent-coach van de beloften en voert scoutingsopdrachten uit voor de Nederlandse landskampioen. In Het Belang van Limburg beweert de voormalige international dat Ronny Van Geneugden “zowat de enige was bij Genk die in de kwaliteiten van mijn zoon Arne geloofde.”
 
Nilis is Van Geneugden daarvoor erkentelijk, maar betreurt de houding van het Genkbestuur. “Ronny stuurde Arne op zijn zestiende al naar de beloften en kreeg daar kritiek voor. Het bleek een juiste beslissing. Arne heeft lang gewacht op een initiatief van Genk, al wilden wij niet over geld praten, want mijn zoon is nog maar zeventien.”
                   
Arne is nu voor een appel en een ei naar PSV vertrokken. De Eindhovenaren moeten enkel een opleidingsvergoeding van 200 000 euro aan de Limburgers betalen. Onbegrijpelijk, vindt Nilis. “Op een gegeven moment koos Arne bewust voor PSV. Ik ben wel verbaasd dat Genk een talent makkelijk liet vertrekken.”
 
De familie Nilis gelooft rotsvast in de slaagkansen van hun pupil. “Als ik mijn pa mag geloven, zal Arne het maken”, zegt Luc. “Mijn pa zegt: ‘Ik was een behoorlijke voetballer, Luc was beter, maar Arne wordt de beste’. Arne zal zijn studie afwerken in de topsportschool van Genk. Ik houd hem bewust uit de media, want hij heeft examens en is nog te jong.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties