VB: Nederland bezit meeste talent

T. Coremans
| 0 reacties
VB: Nederland bezit meeste talent
Foto: © SC

Oranje zal straks op het Europees Kampioenschap op zijn hoede moeten zijn. In de groep des doods, groep C, moet het aan de bak tegen Frankrijk, Roemenië en Italië. Krijgt bondscoach van Basten de puzzel tijdig opgelost?

The road to Euro 2008

Naar aanloop van het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland moest Oranje aan de bak in groep G. Voor onze noorderburen een, op papier, gemakkelijk te overleven kwalificatiegroep. Tegen groepswinnaar Roemenië lukte Nederland slechts één enkel punt. De jongens van van Basten wisten zich via de tweede plek alsnog te kwalificeren. Roemenië en Nederland lieten respectievelijk Bulgarije, Wit‑Rusland, Albanië, Slovenië en Luxemburg achter zich. Tijdens de eindronde vindt in groep C een reünie plaatst. De twee geplaatste ploegen uit kwalificatiegroep G, Nederland en Roemenië, vinden tijdens de groepsronde de twee gelukkigen uit kwalificatiegroep B terug, Italië en Frankrijk.


De bondscoach: Marco van Basten

De vroegere ster van het Nederlandse voetbal schitterde als aanvaller voor ondermeer AC Milan en Ajax. Hij werd een echte legende, één van de beste spelers ter wereld van zijn generatie. Nadat hij het jeugdteam van Ajax coachte maakte hij de overstap naar de sterren. Voorlopig heeft van Basten zijn stijl nog niet helemaal op het nationale elftal kunnen projecteren. Toch gaat de bondscoach voor niets minder dan de eindzege.


De sterspeler: Arjen Robben

Real Madrid stond te popelen om goudhaantje Arjen Robben, 24 jaar, vorige zomer weg te plukken bij Chelsea. Vooreer hij naar Engeland trok maakte de verfijnde aanvallende middenvelder furore bij PSV Eindhoven en FC Groningen. Door zijn wendbaarheid en sublieme dribbelvaardigheid zal Robben het de tegenstanders knap lastig maken. Oddo, Diarra en Thuram zijn alvast gewaarschuwd.


De joker: Robin van Persie

Twee seizoenen geleden ruilde van Persie Feyenoord Rotterdam voor de Engelse topclub FC Arsenal. In Nederland kwam hij vaker in aanvaring met zijn oversten dan hem lief was. Toch zag Wenger een supertalent in de jonge aanvaller. De ervaren Fransman kreeg gelijk. Robin van Persie leverde zijn jammerlijke karaktertrekken in en werd volwassener op en naast het veld. Van Persie is een zeer berekende voetballer met intelligente acties. Binnen het nationale elftal heeft Van Persie wel de nodige concurrentie met goalgetters als van Nistelrooy, Kuyt en Babel.


Pronostiek

Oranje weet zich in de poule des doods naar de kwartfinales te voetballen ten nadele van Frankrijk.  In de kwartfinale stuiten ze, net als in 2004, op een verrassend sterk Zweden.  Na verlengingen en strafschoppen zadelen de Vikings onze noorderburen echter op met een zoveelste penaltytrauma.

 
Auteur: Tom Coremans

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties