David tegen Goliath in de tribunes

Dirk Pieters
| 62 reacties
David tegen Goliath in de tribunes
Foto: © SC

Zondagmiddag staat de absolute topper op het programma in de eindronde. Dan neemt Antwerp het thuis op tegen Tubeke. De Great Old staat drie punten achter en moet winnen wil het nog kans maken op promotie naar eerste klasse.

Het zal zeker geen gemakkelijke opdracht worden voor de ploeg van trainer Warren Joyce. Het mag dan wel een David tegen Goliath worden in de tribunes met 15.000 uitzinnige Antwerpfans tegenover de 200 bezoekers van Tubeke, toch zal daar op het veld niet echt veel van te zien zijn. Ondanks de weinige toeschouwers van Tubeke in de competitie en de eindronde wist de club zich tijdens het voetbalseizoen naar een tweede plaats te voetballen en ook in de eindronde ging de club nog niet onderuit.

De Great Old kan opnieuw rekenen op zijn massale achterban. Voor de vierde keer op rij zal de Bosuil zo goed als uitverkocht zijn. Zowel tegen Lierse (in de competitie), als thuis tegen KVSK United en OH Leuven in de eindronde konden de Antwerpspelers rekenen op de steun van meer dan 12.000 toeschouwers. Het blijft de vraag hoe de spelers van Tubeke gaan reageren op een kolkende Bosuil.

Lierse, KVSK United en OH Leuven kregen in het verleden al wel eens te maken met een uitverkocht stadion of een helse sfeer, maar voor Tubeke is dit alles nog heel nieuw. Kan de groep van trainer Philippe Saint-Jean met de zware druk om. Bij Antwerp kan het wel eens een pluspunt zijn want de Great Old wist de laatste drie thuiswedstrijden tot een goed eind te brengen.

Bij Antwerp kan men opnieuw rekenen op Carratta en Fränkel. Beide heren komen terug uit schorsing en nemen hoogstwaarschijnlijk de plaats opnieuw in van Gbarssin en Bobsam. Trainer Warren Joyce kan wel niet rekenen op Souleymane en de geblesseerde Spencer Verbiest. 

Kern: Ristovic, Wauthy, Tanghe, van Hemert, De Corte, Fränkel, Addo, Elejiko, Trenson, Gbarssin, Carratta, Baert, Geeroms, Jelicic, Slovic, Ryan, Utaka, Olguin, Pivaljevic, Glouftsis, Kenmogne.

Ook bij Tubeke hoopt men iedereen speelklaar te krijgen voor de beslissende slag op de Bosuil. Zo is de club druk in de weer om de geblesseerde Hernout (verrekking) met de 'wonderspuit' in extremis speelklaar te stomen. Lambot komt alleszins terug uit schorsing. Njock is 6 maanden out.

Kern: Berghmans, Santos de Matos, Gailly, Paternotte, Vandenbroeck, Brouckaert, Neels, Lepoint, Mvuezolo, Kabongo, Charlier, Hernout (?), Remy, Lambot en Stuckens, Diafutua, Mununga.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties