Tubeke promoveert naar eerste klasse

Steurbaut Kersten

Tubeke promoveert naar de hoogste afdeling. De kleine Waalse club won met 0-1 op het veld van Antwerp en schakelt zo zijn laatste concurrent voor de promotie uit.

Antwerp toonde van bij het begin het meeste initiatief, maar slaagde er tegen de stugge organisatie van Tubeke amper in om een degelijke kans bij elkaar te voetballen. Peter Utaka kreeg net voor de koffie de beste mogelijkheid. De Nigeriaan werd diepgestuurd door Slobodan Slovic, maar stuitte Thierry Berghmans. De bezoekende doelman had in de derde minuut ook al Zarko Jelicic van een doelpunt gehouden.

Tubeke controleerde de partij en ging op de tegenaanval op zoek naar een doelpunt. Een recept dat in de tweede minuut bijna succesvol was. Christophe Lepoint plaatste zijn kopbal echter recht op Pedrag Ristovic. Een half uur later moest de Servische doelman zich wel gewonnen geven. Kevin Stuckens glipte door de buitenspelval en bracht via de paal Tubeke op voorsprong.

Pivaljevic

Joyce reageerde me de inbreng van Darko Pivaljevic voor Elejiko. Onder impuls van de Serviër voerde Antwerp de druk op de geel-rode defensie op en zorgde meteen voor gevaar. Zijn poging was echter te zwak om Berghmans te bedreigen. Een vrije trap belandde op de hakken van Muscal Mvuezolo.

De best kans kwam er voor Ray Fränkel. Een knappe parade van Berghmans hield de verdediger echter van een kopbaldoelpunt. De thuisploeg kampeerde op de helft van de bezoekers en verzamelde hoekschoppen als postzegels, maar slaagde er niet in om dat overwicht om te zetten in doelrijpe kansen.

0-2

Op de tegenaanal kneep Gauthier Diafuta Antwerp bijna dood, maar Ristovic dook gevat in zijn voeten en hield Antwerp nog even boven water. In de slotfase hield hij ook Gunther Lambot van het beslissende doelpunt.

Het geloof bij Antwerp deinde weg. Spelers supporters berustten in hun lot: een nieuw seizoen in tweede klasse. Ondanks de goede wil, de inzet en een vol huis slaagt Antwerp er opnieuw niet in om de poort naar eerste nationale open te beuken. Het stuitte in de eindronde op het kleine Tubize dat met een sterke organisatie en grote efficiëntie de Antwerpenaren een neus zet. De Antwerpse droom wordt nog maar eens doorprikt.