Doelpuntenfestijn in Aalst

Rombaux Gunther
| 10 reacties

Eendracht Aalst en KV Turnhout namen het zondag tegen mekaar op in hun laatste partij van het seizoen. De derde plaats in de eindronde was de inzet.

Ondanks het weinige belang van deze partij besloten Aalst en Turnhout om beiden de aanvallende kaart te trekken, wat een aangenaam kijkstuk opleverde. De thuisclub zorgde voor de eerste kans in de wedstrijd, op voorzet van Podevijn kopte De Schutter de bal over doel. Het antwoord van Turnhout liet niet lang op zich wachten en het was meteen raak. Janssens strafte een onoplettendheid in de Aalsterse defensie vakkundig af door de bal onder doelman Lambrecht te schuiven. Tien minuten later hingen de bordjes echter opnieuw in evenwicht, Dessaer kopte op hoekschop naar doel waarna De Schutter de bal met het hoofd in doel verlengde. Even later kreeg Aalst de kans op een tweede treffer, na voorbereidend werk van Van Dender besloot Aelbrecht naast doel. Na een kwartier spelen viel er opnieuw een doelpunt te noteren, Mbemba kon de bal na een voorzet makkelijk binnentikken. Op het halfuur stelde Aalst echter opnieuw gelijk, Lord waagde zijn kans van aan de linkercornervlag en zag de bal over doelman Horsten via de paal in doel verdwijnen. Lang konden de Ajuinen niet van de gelijkmaker genieten, want amper twee minuten later kwam het voor een derde keer op achterstand. Mbemba ronde een collectieve aanval van Turnhout beheerst af. Net voor de rust kreeg Aalst nog één kans op de gelijkmaker, Ngeukam stuurde Lord diep maar deze zag zijn schot voorlangs gaan.

Ook de tweede helft startte veelbelovend, want na twee minuten stelde Lord opnieuw gelijk. Na een knappe één-twee met Aelbrecht stifte de Nederlander de bal knap over doelman Horsten. Aalst trok de partij nu naar zich toe en kwam dicht bij een vierde treffer. Claessens zette de bal voor doel waar Podevijn de bal via de grond net naast kopte. Ook Turnhout kreeg nog een uitstekende mogelijkheid via Janssens, Lambrecht was bij de pinken om het grondscherend schot in hoekschop te tikken. Een kwartier voor tijd kreeg Aalst wat het verdiende, Lord zette vanop het middenveld een solo in en baande zich een weg door de Turnhoutse verdediging. Zijn schot strandde op de paal waarna de goedgevolgde Claessens de rebound knap in het dak van het doel schoot. In de slotfase kreeg uitblinker Lord nog de kans op de 5-3 na een knappe solo, maar ditmaal kwam doelman Horsten goed tussenbeide.

Aalst sloot het seizoen af met een zege nadat beide clubs de toeschouwers een aangenaam kijkstuk aanboden met een karrevracht goals.