Sverkos schrijft geschiedenis in eerste interland met inzet

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Sverkos schrijft geschiedenis in eerste interland met inzet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vaclav Sverkos kroonde zich met zijn doelpunt tegen Zwitserland tot matchwinnaar en gaat de geschiedenis als maker van het openingsdoelpunt op Euro 2008. Een dubbelslag voor de onbekende aanvaller die zijn eerste interland met inzet speelde afhaspelde.

Vanuit Bazel
De 24-jarige Sverkos was tegen Zwitserland nog maar aan zijn derde wedstrijd voor de nationale ploeg toe. De aavaller van het Tsjechische FK Banik Ostrava maakte op 27 mei zijn debuut in een oefenwedstrijd tegen Liechtenstein, drie dagen later mocht hij tegen Schotland een tweede keer opdraven.
 
Sverkos werd geselecteerd als back-up voor Jan Koller en Milan Baros. In de openingswedstrijd tegen Zwitersland kreeg hij echter de voorkeur op Baros om na 56 minuten Jan Koller te vervangen. Een kleine verrassing aangezien Karel Brückner de naam heeft de vaste waarden te bevoordelen.
 
Snelle man
 
“We hadden vooraan een snelle man nodig”, verklaart de 67-jarige bondscoach zijn keuze. “Tijdens de eerste helft was duidelijk dat de hoge ballen richting Jan Koller geen effect hadden.”
 
Helemaal uit het niets komt Sverkos echter niet. Met vijftien doelpunten kroonde hij zich in de Tsjechische competitie tot topschutter en in de Bundesliga verzamelde de aanvaller al 86 wedstrijdselecties. Daarin vond hij 17 keer de weg naar de netten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties