Casillas vraagt respect van de fans

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Casillas vraagt respect van de fans
Foto: © SC

“We moeten het racisme tackelen.” De Europese voetbalbond UEFA en FARE (Football Against Racism) willen tijdens Euro 2008 een anti-discriminerende boodschap de wereld insturen.

Vanuit Hilton Hotel Bazel

‘Different Languages, One Goal: No To Racism.’
Met deze slogan wil de UEFA duidelijk maken dat racisme, in welke vorm dan ook, onder geen enkel beding getolereerd wordt in een voetbalstadion.
 
Mooi voetbal, geen racisme
 
“We willen in eerste instantie uiteraard goede en mooie wedstrijden zien”, klinkt het bij Barbara Prammer, voorzitter van het Oostenrijkse organisatiecomité. “Maar we willen ook geen racisme op het veld of in de stadions. De voetballers kunnen een belangrijke boodschap uitdragen die de fans zal bereiken.”
 
Spaans doelman Iker Casillas en Patrick Vieira ondersteunen alvast het project. “Ik hoop dat we tijdens Euro 2008 NEE zeggen tegen racisme en JA tegen harmonie en respect”, aldus Casillas. Vieira onderstreept: “Racisme hoort niet thuis op het voetbalveld.”
 
Tijdens iedere wedstrijd van Euro 2008 wordt er ook een video met feestende supporters uit verschillende landen en met verschillende achtergronden afgespeeld. “Maar het mag niet alleen een tornooigegeven worden”, onderstreept Senes Erzik (foto), eerste vice-president van de UEFA. “Iedere supporter heeft na het tornooi de verantwoordelijkheid om de campagne verder te zetten.”

Schoolvoorbeeld: Zwitserland
 
“Zwitserland is een schoolvoorbeeld in de strijd tegen racisme”, geeft Senes Erzik, eerste vice-president van de UEFA, het gastland een pluim. “Zij hebben spelers met Italiaanse, Turkse en Spaanse roots, spelers uit de Balkan, ….  Allemaal jongens met een andere etnische achtergrond. Diego Benaglio, Philippe Senderos, Hakan Yakin, Valon Behrami of Johan Vonlanthen? Ze zijn allemaal perfect geïntegreerd en aanvaard.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties