Ticket Nederland - Italië: 1.700 euro

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ticket Nederland - Italië: 1.700 euro
Foto: © SC

Wie maandagavond de openingswedstrijd van Nederland op het EK nog wil bijwonen, zal diep in zijn geldbuidel moeten tasten. De prijzen op de zwarte markt lopen op tot een maandloon.

Vanuit Bern

Nederland neemt het in het Stade de Suisse op tegen wereldkampioen Italië. Het thuisstation van Young Boys Bern biedt plaats aan 30.000 toeschouwers. Veel te weinig voor de enthousiaste drommen Oranje-fans die in grote getale naar Zwitserland zijn afgezakt.
 
Eén ticket voor de prijs van 40
 
Duizenden noorderburen zijn naar het land van Emmental en Roger Federer afgezakt zonder ticket. Veel hoop moeten zij echter niet koesteren om maandag nog in het stadion te raken. Alle wedstrijden zijn immers uitverkocht en op de zwarte markt swingen de prijzen de pan uit. 
Voor een gelijkaardig ticket bieden de voetbalfans tot 1.700 euro.

 
Een week voor het EK werden tickets voor Nederland – Italië nog voor 400 euro van de hand gedaan. Twee dagen voor de wedstrijden circuleren er al sommen van 1.700 euro. Ter verglijking: een gewoon ticket kost 45 euro. Ruim 40 keer goedkoper dus. Wie er nog bij wil zijn zal er dus wat voor over moeten hebben.
 
Gelijke krachten
 
Verwacht wordt dat de Nederlandse en Italiaanse supporterslegioenen eerlijk verdeeld zullen zijn: 10.000 fans aan iedere kant. De andere 10.000 kaartjes zijn in Zwitserse handen. Al kunnen die er misschien voor kiezen om nog een goede – maar illegale – zaak aan te doen.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties