Donadoni vreest Oranje legioen

Donadoni vreest Oranje legioen
Foto: © SC

Nederland kon al 30 jaar niet meer winnen van Italië en als speler slaagde Marco Van Basten er nooit in om de squadra azzzuri te verslaan. Roberto Donadoni schuift de favorietenrol echter van zich af.

Vanuit Bern

“Ik denk niet aan statistieken”, aldus de Italiaanse bondscoach. “Dat is leuk voor het verleden, maar heeft geen invloed op het heden. De huidige spelers zullen op het veld beslissen wie de wedstrijd wint. Dat Nederland al dertig jaar niet van ons kon winnen, stelt me niet gerust. Dat zou een heel oppervlakkige benadering van het spelletje zijn.”
 
Geen garanties
 
Ook de status van wereldkampioen biedt geen garanties. “Iedereen schept hoge verwachtingen en denken dat je opnieuw zal winnen. Het is voor hen als het ware een garantie op succes. Maar kijk eens naar de Champions League. Daar wint ook niet ieder jaar dezelfde ploeg.”
 
“Het wordt morgen al een moeilijke wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Dat Arjen Robben niet meespeelt zie ik niet als een voordeel. Ze verliezen een zeer belangrijke speler, maar er staat een andere speler klaar die misschien nog meer gemotiveerd is om zich te bewijzen.”
 
Oranje legioen
 
Een andere tegenstander kunnen de Nederlandse fans zijn. “Al die fans in het Oranje, dat heeft een enorme impact”, weet ook de vroegere ploegmaat van Marco Van Basten. “Het is ook heel mooi om te zien.” De Nederlandse fans weten wat er hen te doen staat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties