UEFA steunt de beslissingen van Webb

UEFA steunt de beslissingen van Webb
Foto: © SC

Howard Webb, de scheidsrechter gisterenavond in het duel tussen Oostenrijk en Polen, liet niet bepaald een onbesproken indruk na. De Engelsman floot een lichte strafschop in de slotminuut voor Oostenrijk en stond een buitenspeldoelpunt toe van Polen.

Met name Leo Beenhakker, de bondscoach van Polen, kon zijn ontgoocheling niet wegsteken na afloop van de wedstrijd in het Ernst Happelstadion. Hij noemde scheidsrechter Howard Webb een 'egotripper'. "Natuurlijk zijn we bestolen. Allemaal doen we aan vrij worstelen in de zestienmeter en niemand doet wat. Webb laat dan in de 91ste minuut zien hoe dapper we zijn. Hij wilde graag de grote jongen uithangen", aldus een furieuze Beenhakker.

De UEFA reageert sereen na de wedstrijd en neemt het op voor zijn scheidsrechter. "Wij zien dit niet als een controversieel moment. Een speler van Oostenrijk wordt met shirt en al tegen de grond getrokken in de vijandelijke zestien, wat resulteert in een penalty volgens de regels", aldus UEFA-woordvoerder William Gaillard.

Door het gelijke spel gisteren tussen Polen en Oostenrijk, is Kroatië mathematisch zeker van een plaats in de kwartfinale van dit EK. Duitsland neemt het maandag op tegen het gastland Oostenrijk, terwijl Polen de wei in moet tegen Kroatië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties