Beslist knie Ibrahimovic over kwalificatie?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Beslist knie Ibrahimovic over kwalificatie?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zlatan Ibrahimovic bracht Zweden tien minuten voor rust op gelijke hoogte tegen Spanje, maar in de tweede helft moest het voetbalgenie uit het hoge noorden geblesseerd in de kleedkamers blijven. Gevolg: een koude douche voor de Zweden.

Vanuit Innsbruck

Tijdens de eerste wedstrijd tegen Griekenland verliet de aanvaller van Inter Milaan uit voorzorg al vroeger het veld. Tegen Spanje herhaalde de geschiedenis zich. “Ik blijf met hetzelfde knieprobleem kampen”, verklaart Ibra, die al enkele maanden met een weerspannige knie sukkelt. “In overleg met de trainer en de medische staf heb ik beslist om niet verder te spelen. Ik zou graag nog de wedstrijd tegen Rusland mee op het veld verschijnen.”
 
Belangrijke factor
 
Kan zijn knieblessure Zweden een ticket voor de tweede ronde kosten? Met of zonder Ibrahimovic is dag en nacht verschil. De voormalige Ajacied zorgde voor een constante dreiging en tilt Zweden naar een hoger niveau. Bovendien heeft hij met twee doelpunten in twee wedstrijden een hoge rendabiliteit.
 
“Ibrahimovic is heel belangrijk voor de ploeg”, bevestigt Lagerbäck. “Met hem erbij vergroten onze kansen op de kwalificatie voor de volgende ronde, maar ik vind niet dat we te afhankelijk zijn van hem”, relativeert Lagerbäck.
 
Rusland
 
De kans dat hij tegen Rusland aan de aftrap verschijnt en mee een plaats in de kwartfinales kan afdwingen is zeer reëel. “Ik heb niet de indruk dat de problemen van die aard zijn, dat hij niet zal kunnen meespelen”, bevestigt bondscoach Lars Lagerbäck.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties