VK on Tour 8: Samba de Ollanda

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
VK on Tour 8: Samba de Ollanda
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bern is de voorbije dagen omgetoverd om in een Nederlandse kolonie, maar op het veld in het Stade de Suisse wordt geen polonaise gedanst. Daar regeert de samba. De Samba de Ollanda.

Vanuit Interlaken

Marco Van Basten kreeg de voorbije maanden met veel kritiek af te rekenen, maar wie Oranje op Euro 2008 aan het werk ziet kan de critici maar moeilijk begrijpen. “De omschakeling van verdediging naar aanval verloopt vlekkeloos en we halen een maximale rendabiliteit uit onze aanval”, probeert Van Basten die mening te staven. 

 
Carnaval
 
San Marco voelt zich ook gesteund met de flair waar Oranje Italië en Frankrijk opzij heeft gezet. Wereldkampioen Italië werd bij momenten zoek gespeeld en tegen vice-wereldkampioen Frankrijk maakten de technische staaltjes van Nederland het verschil. Of bent u de Zidane-beweging van Ruud Van Nistelrooy voorafgaand aan de 2-0 al vergeten, misschien?
 
Acht keer weerklonk in het Stade de Suisse al Samba de Janeiro van Bellini. Een liedje dat jaarlijks ook bij Nederlands carnaval meermaals door de boxen weergalmt. Carnaval wordt in 2008 in Bern georganiseerd en Rio de Janeiro moet plaatsmaken voor Ollanda. Op en naast het veld.
 

Spaanse tango
 
De samba is echter een intensieve en vermoeiende dans. De vraag is dan ook hoelang Nederland het snelle tempo kan volhouden. Misschien moet Van Basten dinsdag kiezen voor een Roemeense zigeunerdans als intermezzo om een Spaanse tango in het Ernst Happelstadion te vermijden. Een Weense wals moeten we alvast niet vrezen, die wordt alleen maar buiten het stadion ten berde gebracht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties