Rehhagel blijft Griekse bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Rehhagel blijft Griekse bondscoach
Foto: © SC

Otto Rehhagel blijft ook na dit ontgoochelend verlopen EK voor de titelverdediger de keuzeheer voor de nationale ploeg van Griekenland. "We gaan samen door tot 2010", klinkt het ambitieus bij de Griekse voetbalbond.

"Het is heel gemakkelijk om van trainer te veranderen, maar de kracht van dit team heeft altijd in het vertrouwen en de onderlinge steun gelegen", laat de Griekse bondsvoorzitter Vassilis Vagatsis weten. "In Griekenland hebben we nogal vaak de neiging om alles te vergeten, maar Otto Rehhagel is de architect van het grootste succes die de Griekse sport ooit gekend heeft."

Rehhagel is sinds 2001 de bondscoach van Griekenland. Drie jaar later veroverde hij met het Griekse elftal vanuit het niets de Europese titel ten koste van gastland Portugal. Griekenland klom onder zijn leiding van de 61ste naar de 8ste plaats op de FIFA-wereldranking. Zijn contract loopt nu door tot na het WK in Zuid-Afrika. 

Morgenavond speelt Griekenland nog een wedstrijd zonder enig belang tegen Spanje. De titelverdediger is al uitgeschakeld, terwijl Spanje al zeker is van groepswinst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties