Blatter haalt uit naar Zwitserse bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Blatter haalt uit naar Zwitserse bondscoach
Foto: © SC

Het hart van Sepp Blatter, de Zwitserse voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, moet gebloed hebben na de uitschakeling van zijn land op het EK dat het zelf organiseerde. Hij haalt dan ook uit naar bondscoach Jacob Kühn.

Sepp Blatter vindt dat Jacob Kühn in 2006 al ontslagen moest zijn door de Zwitserse voetbalbond. De FIFA-voorzitter had na afloop van het WK in Duitsland waar de Zwitsers de tweede ronde bereikten, gevraagd aan Ralph Zloczower, de Zwitserse bondsvoorzitter, om Kühn te ontslaan. De preses wilde van geen ontslag weten omdat de clubs uit de Zwitserse profcompetitie dan de touwtjes in handen zouden nemen.

Blatter verwijt Kühn dat hij geen dappere keuzes durfde te maken met het team. Wat Blatter schijnt te vergeten is dat Kühn zonder veel poeha de ervaren Johann Vogel uit de selectie zette. De FIFA-preses had dan wel veel woorden van lof voor Fatih Terim, de coach van de Turken. De bobo was onder de indruk van de veerkracht van het Turkse elftal. "Terim en zijn elftal zijn te vergelijken met een bokser die voelt dat zijn tegenstander op het punt staat om knock-out geslagen te worden", aldus Blatter in de krant Le Matin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties