'Vergeten dat we tegen Italië spelen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Vergeten dat we tegen Italië spelen'
Foto: © SC

“We moeten positief denken en vergeten dat we in de kwartfinale tegen Italië spelen.” Luis Aragonés wil geen pessimisme creëren in aanloop naar de wedstrijd tegen de squadra azzuri.

Vanuit Salzburg

“Misschien hebben we wel de moeilijkste tegenstander van allemaal, maar in de kwartfinale zijn alle ploegen gevaarlijk”, blikt Aragonés vooruit. “Zij zijn de regerende wereldkampioen, maar dat wil niet zeggen dat ze meer te verliezen hebben. We moeten vergeten dat we tegen Italië spelen en met een positieve ingesteldheid aan de wedstrijd beginnen. Alleen op die manier kunnen we een goed resultaat bewerkstelligen.”
 
Tegen Italië kan Aragonès rekenen op een fris elftal terwijl Roberto Donadoni Andrea Pirlo en Ivan Gattuso moet missen. “Mijn spelers waren moe en konden wat rust gebruiken”, verklaart de 69-jarige Spanjaard de vele wissels. “De andere ploegen hebben het ook gedaan. Je mag niet vergeten dat een EK heel vermoeiend is. Pirlo en Gattuso zijn heel belangrijke spelers voor Italië, maar een ploeg telt 23 spelers en ik ben er zeker van dat hun vervangers het ook heel goed zullen doen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties