Genk wint met forfaitcijfers van Herk

De Nijs Michael
| 5 reacties

Genk nam het gisteren op tegen eersteprovencialer Herk FC en zoals verwacht kenden de troepen van trainer Van Geneugden weinig problemen met de bescheiden tegenstander. Genk won met simpele 0-5 cijfers.

Genk begon met onder andere Bosnjak en Barda in de basis, maar toch kwamen de Limburgers in de eerste helft niet verder dan één doelpuntje. Barda scoorde in de 24ste minuut. Ook in de tweede helft slaagde Genk er aanvankelijk niet in om verder afstand te nemen van Herk, tot Vrancken er in de 68ste minuut dan toch 0-2 kon van maken.

Genk leek af te stevenen op een magere overwinning, maar daar beslisten Nemec en Töszer (foto) anders over. Nemec kon de thuisdoelman in de 82ste minuut verschalken: 0-3. Vervolgens dikte Töszer de score via twee late doelpunten nog aan tot 0-5, al werd het laatste doelpunt wel gescoord via strafschop.

Genk eerste helft: Verhulst, Cornelis, Verdonck, Matoukou, Tiago, Henkens, Hubert, Bosnjak, Soetaers, Benteke, Barda

Genk tweede helft: Verhulst, Daeseleire, Anele, J.Carlos, Vandermieren, Alex, De Decker, Vrancken, Tözser, Dugary, Nemec