Sunderland klopt Sporting Lissabon

Philippe Crols

Zondag werd er her en der geoefend. Sunderland nam het in een vrienschappelijke wedstrijd op tegen de Portugese topper Sporting Lissabon. De mannen van Roy Keane wonnen ietwat verrassend.

Terwijl Sunderland vorig seizoen niet meer dan een lage middenmotor was in Engeland, is Sporting Lissabon toch een gevestigde waarde bovenaan het klassement in Portugal. Zondag won Sunderland echter van de Portugezen.

Nochtans waren het die Portugezen die op voorsprong konden komen. Na een halfuur spelen zette Ronny zijn team op 1-0. Dat was ook de ruststand.

Na rust greep Sunderland dan de macht. Donovan maakte na 55 minuten gelijk. Die stand bleef lange tijd op het bord staan. Vijf minuten voor tijd werd het via Nosworthy 1-2. Stokes zette met het derde doelpunt nog de kers op de taart.