Tubeke: 'Vogel voor de kat'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Tubeke: 'Vogel voor de kat'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 15 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen. Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen doen we met kampioen Standard.

TUBEKE 

* AFGELOPEN SEIZOEN

Tubeke zorgde afgelopen seizoen voor een stunt van formaat. In de competitie moest de ploeg van trainer Philippe Saint-Jean het nog afleggen tegen KV Kortrijk. Het eindigde uiteindelijk op een mooie tweede plaats. De vraag was of Tubeke ook in de eindronde nog genoeg kracht had om het op te nemen tegen Antwerp, KVSK United en OH Leuven. En wat bleek … Tubeke was opnieuw de sterkste club en verloor geen enkele wedstrijd. Het haalde het maximum van de punten en mocht beginnen aan een lang en zwaar feest. De eerste klasse werd een feit.

* TRANSFERNIEUWS

De “kenners” van eerste klasse hebben een nieuw zwak broertje gevonden. Toch wil Tubeke laten zien dat het zijn plaats in eerste klasse verdient. Er moesten heel wat versterkingen komen en daar moest de nieuwe trainer Albert Cartier voor zorgen. Zo wist hij alvast Alan Haydock met heel zijn ervaring weg te plukken bij FC Brussels. Vincent Ramaël, die op weg leek naar KV Kortrijk, ondertekende een contract bij Tubeke. De andere aankopen zijn Thiago Dos Santos, Rafael Santiago, Jérémie Perbet en Gérald Forshelet.
Bij de kampioenenploeg vertrokken ook enkele serieuze sterkhouders. Zo trok doelman Thierry Berghmans naar Willebroek-Meerhof en ging Kevin Stuckens naar Woluwe-Zaventem. David Van Den Broeck trok naar eersteklasser Charleroi en Christophe Lepoint ging naar reeksgenoot Moeskroen.

* VOORBEREIDING

In de voorbereiding wist de club van Albert Cartier al wel met 0-6 te winnen van Eupen. Tegen de andere nieuwkomer in de hoogste klasse werd een gelijkspel behaald. Tubeke kwam nog wel op voorsprong, maar KV Kortrijk vocht terug en zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 eindstand. Nog voor de competitie van start gaat zal de ploeg van trainer Cartier nog oefenen tegen Namen, Visé en Virton. Of deze wedstrijden voldoende gaan zijn om zich helemaal voorbereiden valt af te wachten.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Tubeke heeft Rafael Santiago aangetrokken om doelpunten te maken. De 24-jarige Braziliaan wil zich maar al te graag bewijzen en dat liet hij meteen zien in de vriendschappelijke wedstrijden. De robuuste aanvaller scoorde zo in zijn eerste wedstrijd meteen drie treffers tegen Eupen.

* VERWACHTINGEN

Maar al te gauw wordt een promovendus veroordeeld tot een retourtje tweede klasse. Een goedkope prognose, maar helaas voor Tubeke wellicht de waarheid. De ploeg heeft amper supporters, haalde moeizaam de licentie en heeft amper ervaring, op de coach en Alan Haydock na. Vogel voor de kat nummer één.

Prognose: 18de plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties