Dufer blijft vechten voor basisplaats

Anthony Van der Planken
| 11 reacties
Dufer blijft vechten voor basisplaats
Foto: © SC

Grégory Dufer begint straks aan zijn tweede seizoen bij Standard. En het belooft een zwaar seizoen te worden, want met Axel Witsel, Wilfried Dalmat en Réginal Goreux heeft Dufer drie concurrenten op het rechterflank. Voorlopig lijkt coach Laszlo Bölöni de voorkeur te geven aan Dalmat. Toch geeft Dufer de moed niet op.

"Het verleden heeft me geleerd dat het in het voetbal snel kan gaan", vertelt de middenvelder in La Dernière Heure. "Toen ik een jaar geleden naar Standard kwam, geloofden weinig mensen in mij. En toch heb ik snel mijn plaats in het team veroverd. Vorig seizoen heb ik getoond dat ik het team iets extra bij kan brengen. Als ik niet geblesseerd was geraakt, had ik het seizoen ongetwijfeld afgesloten als titularis."

"Momenteel heb ik geen basisplaats, maar daar trek ik me niets van aan. Ik weet dat de club iedereen nodig heeft om te kunnen meestrijden op alle fronten."

Maar coach Bölöni wil de kern wel inkrimpen tot een selectie van zestien spelers, aangevuld met enkele jongeren. Wat als Dufer daar niet bij is? "Dan zal ik een beslissing moeten nemen." Een transfer dus? "Daar denk ik nu nog niet aan, maar alles blijft mogelijk."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties