Opvallende stijging aantal abonnementen

Nico Wieme
| 14 reacties
Opvallende stijging aantal abonnementen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op twee weken voor de start van de nieuwe competitie hebben vijftien van de achttien eersteklassers al meer abonnementen verkocht dan vorig jaar op hetzelfde moment. Dit is mede te danken aan Belgacom TV.

Het aantal abonnementshouders bij onze eersteklassers neemt zienderogen toe. Vooral jongeren en families vinden steeds vaker de weg naar het stadion. Het Nieuwsblad vroeg aan alle clubs de verkoopcijfers op en stelde vast dat er enkel in Genk een lichte achteruitgang waar te nemen is. Charleroi en Lokeren stagneren en Anderlecht en Standard hebben een stop op de verkoop gezet.
 
Promovendi Tubeke en Kortrijk maken de grootste sprongen in de verkoop. Bij Kortrijk ligt het aantal abonnees al vier keer zo hoog als vorig jaar. Tubeke doet het nog beter. De Waals-Brabanders hebben tot nu toe tien keer meer abonnementen aan de man gebracht in vergelijking met het voorbije seizoen. Al is dat niet zo moeilijk als je weet dat Tubeke toen slechts 71 abonnees telde.
 
De fans zijn niet enkel vrouwelijker en jonger geworden, maar ook vredelievender. Het geweld in en rond de stadions neemt steeds af.
 
De clubleiders geven toe dat ze zich vergist hebben in het overaanbod van voetbal op tv. Club Bruggevoorzitter Michel D’Hooghe geeft dat onomwonden toe. “Jarenlang preekten we dat voetbal op tv fans uit het stadion zou houden, maar het tegendeel is waar. Hoe meer voetbal op tv, hoe meer verkoop.”
 
Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck treedt D’Hooghe bij. “Doordat op Belgacom TV alle matchen live zijn, zijn alle spelers veel bekender. Ook die van de kleine clubs, die vroeger één minuut samenvatting hadden. En de fans willen die jongens van dichtbij zien.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties