Cercle wint moeiteloos Nederlands toernooi

Nico Wieme
| 7 reacties

Cercle Brugge lijkt klaar voor de competitieopener tegen Anderlecht. Groen-zwart versloeg zaterdag in de finale van het Prof Plustoernooi het Nederlandse RKC Waalwijk met 0-3. Met zijn twee doelpunten was Thomas Buffel man van de match.

Cerclecoach Glen De Boeck had enkele verrassingen in petto: de Amerikaanse nieuwe keeper Patrick Lane nam plaats onder de lat en Anthony Portier kreeg in het hart van de defensie de hulp van Igor Gjuzelov. Honour Gombami verscheen ook weer in de ploeg nadat hij tegen De Graafschap genoegen had moeten nemen met een plaats op de bank. De Zimbabwaan kreeg het gezelschap van zijn landgenoot Obidiah Tarumbwa. Diep in de spits stond José Carlos Fernandez met Thomas Buffel in steun.

Na amper tien minuten scoorde Buffel zijn eerste doelpunt voor Cercle. Sergey Serebrennikov stuurde Gombami in het straatje en diens voorzet belandde bij de Rode Duivel die voor zijn man kwam en zo de 0-1 binnentikte. De Cercledefensie was heer en meester over de Nederlandse tweedeklasser. Het was groen-zwart dat zich nog het gevaarlijkst aanstelde. Gombami liep een listige doorsteekpas van Buffel over de achterlijn en een schot van Tarumbwa ging naast.

De Boeck liet dezelfde elf aan de tweede helft beginnen. RKC kwam het best uit de kleedkamers, maar Tarumbwa verzuimde na drie minuten om de klus te klaren toen hij, alleen voor de RKC-doelman, miste. Op de 65ste minuut deed Buffel wat de Zimbabwaan verzuimd had: met zijn tweede van de avond nam de ex-Rangersspeler alle twijfels weg.
De Boeck wisselde meteen vier spelers. Gombami, Tarumbwa, Buffel en Fernandez werden vervangen door Tony Sergeant, Kristof Snelders, Oleg Iachtchouck en Tom De Sutter.

Het was supersub Snelders die vijf minuten voor affluiten de klus helemaal klaarde met een kopbaldoelpunt. Cercle mocht zo de beker in ontvangst nemen en schonk de bloemen aan de meegereisde Wouter Arts Gozers. Op het terras kregen alle Cerclefans na de match een drankje aangeboden.