Reds klaar voor Standard

Yves Dekoning
| 7 reacties

Liverpool lijkt net op tijd de goede vorm te pakken te hebben. Na de 0-4 in Glasgow werd het nu 1-4 bij het Noorse VÃ¥lerenga. Volgende week woensdag wacht de Reds een trip naar Standard in de derde voorronde van de Champions League.

Rafael Benitez stuurde een sterk elftal de wei in en dat loonde. Vålerenga probeerde meteen zijn wil op te leggen, maar de bezoekers namen vrij snel het commando over. Na enkele afstandsschoten en kleine kansjes bracht Robbie Keane de bal in de 19de minuut tot bij Xabi Alonso. De Spanjaard werkte heerlijk af. Liverpool ging op zijn elan verder, maar kreeg de bal niet meer tegen de netten. Adrian Reid kopte nog tegen zijn eigen deklat in een eerste helft waarin Valerenga nauwelijks in het stuk voorkwam.

Vlak na de pauze zorgde Bojan Zaic na een knappe aanval plots voor de gelijkmaker. De thuisploeg mocht even dromen van een stunt. Fernando Torres zorgde echter binnen de twee minuten voor de desillusie. De goalgetter brak door en werkte koel af. Keane bleef zoeken naar zijn doelpunt maar Yossi Benayoun zorgde voor de 1-3 na een knappe solo en sublieme boogbal. Liverpool speelde Valerenga helemaal weg en ook invaller David Ngog mocht vijf minuten voor tijd nog zijn goaltje meepikken. Opvallend, tegen de Rangers scoorden voor Liverpool dezelfde vier spelers.

Liverpool: Cavalieri, Dossena, Carragher, Agger, Arbeloa, Benayoun, Gerrard, Alonso, Kuyt, Torres, Keane. Invallers: Hyypia, Ngog, El Zhar, Reina, Darby, Insua, Pacheco, Plessis, Spearing, Nemeth

Valerenga: Perkins, Jepsen, Muri, Reid, Storbaek, Berre, Strand, Hæstad, Zajic, Holm, Shelton. Invallers: Dos Santos, Singh, Bolthof, Haidar, Nouri, Fellah, Jalland