Interview Verbauwhede: 'Met pijn in hart Club verlaten'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Verbauwhede: 'Met pijn in hart Club verlaten'
Foto: © SC

Glenn Verbauwhede staat voor het jaar van de waarheid. De doelman van Club Brugge moet tijdens zijn uitleenbeurt aan KV Kortrijk waarom hij al jaren zo geroemd wordt in het Jan Breydelstadion.

De 23-jarige Verbauwhede stond de voorbije drie jaar dertien keer onder de lat bij Club Brugge en met de aanwezigheid van nationale doelman Stijn Stijnen aan de Olympialaan in Sint-Andries zag het er niet meteen naar uit dat hij dat aantal dit seizoen gevoelig zou opkrikken. Verbauwhede liet al enkele mooie dingen zien, maar één zwaluw maakt de lente niet. In Kortrijk krijgt hij een volledig seizoen om zijn kwaliteiten aan de voetbalwereld te tonen.
 
Collectief
 
“De mensen verwachten van mij dat ik mijn stempel op de ploeg druk”, is Verbauwhede zich bewust. “Zelf ben ik daar niet veel mee bezig. Ik wil eerste doelman worden, maar het collectieve primeert. Als ik een steentje kan bijdragen is het goed. We moeten proberen ons een waardige eersteklasser te tonen en een mooi seizoen te draaien, maar de weg is nog lang.”
 
Kortrijk werd ook niet gediend door de kalendercommissie. Op de eerste speeldag staat al een levensbelangrijke verplaatsing naar Roeselare op het menu. “Daarna volgt er met Cercle thuis en verplaatsingen naar Anderlecht en Standard ook een zwaar programma. Als we dat goed kunnen afhandelen, kunnen we een mooie reeks neerzetten.”
 
Club Brugge
 
Eén november staat al lang met rood aangestreept in de agenda van Verbauwhede. Dan moet hij met Kortrijk op bezoek bij zijn blauw-zwarte vrienden in het Jan Breydelstadion. “Ik kijk er echt naar uit naar die wedstrijd. Club Brugge is nog altijd mijn werkgever en ik heb met pijn in mijn hart de club verlaten. Ik wil mijn carrière hier een positief elan geven en terugkeren naar Club Brugge.”
 
Verbauwhede wil de blauw-zwarte familie ook nog even in de bloemen zetten. “De supporters zijn me niet vergeten en zullen me zeker een warm welkom geven. Ik wil hen dan ook iets teruggeven, maar wat, dat houd ik nog even voor mezelf. Ook voor François Sterchele en Germinal Beerschot wil ik nog iets doen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties