Slecht weer spelbreker op fandag Lokeren

Nico Wieme
| 7 reacties
Slecht weer spelbreker op fandag Lokeren
Foto: © SC

Lokeren organiseerde vrijdag zijn jaarlijkse fandag. De Waaslanders werden bij hun initiatief niet gesteund door de weergoden. De aansluitende galamatch tegen KV Mechelen werd op de koop toe ook nog met het kleinste verschil verloren.

Om 17u00, zo gaf het programma aan, zou de fandag van Sporting Lokeren starten. Vijf minuten over vijf, tussen twee buien door, sprongen we op de fiets en begaven we ons in de richting van Lokeren. Via de achteringang baanden we ons een weg tussen de vele regenplassen en de modder naar het Daknamstadion. De weergoden hadden duidelijk hun sporen nagelaten in het groene kader rond het stadion.
 
Toen we rond 17u15 onze fiets tegen een hekken op de parking smeten, was er nog niet veel bedrijvigheid waar te nemen. Het weer was duidelijk spelbreker. De werknemers van Alain Courtois lieten het echter niet aan hun hart komen. Menig jonge voetbalfan kon zijn technische kwaliteiten testen door te proberen een bal door een van de drie openingen van een muur te schieten. De volwassenen kregen een korte uitleg over de kandidatuur van België en Nederland om het WK in 2018 te organiseren. Wie wou, mocht ook de petitie tekenen.
 
Even verderop waren de promogirls van Sport Voetbalmagazine nog volop bezig met het opstellen van hun stand. Onder hen het bekende gezicht van Carolien Heymans, finaliste van Miss België 2008. De bevallige jongedame stond ons vriendelijk te woord, op zich niet verwonderlijk (alhoewel), aangezien ondergetekende in een ver verleden nog een poging heeft ondernomen om haar onze vaderlandse taal bij te brengen. Ondertussen bewees de deejay van dienst dat hij zeer goed weet wat ironie is: het liedje ‘Laat de zon in je hart’ schalmde over de terreinen.
 
Op weg naar zaal Infini liepen we Lokerens commercieel directeur, Patrick Orlans, tegen het lijf. Dé gelegenheid om de brave man met enkele vragen te bestoken, al had hij niet zoveel tijd. “Ik verwacht dat Lokeren dit jaar hetzelfde aantal abonnees als vorig jaar zal hebben”, antwoordde Orlans op onze vraag. Hoe doet de club aan klantenbinding? “Iedere abonnee krijgt van ons een supporterskit. Dat is een begin. We zullen in de loop van komend seizoen nog wel een aantal initiatieven nemen”, besloot Lokerens directeur.
 
Orlans was zo vriendelijk om ons ook zo’n supporterskit te bezorgen. De Lokerenabonnees werden verwend: twee dvd’s, één met de hoogtepunten uit de voorbije seizoenen van de Premier League en één met de mooiste goals uit diezelfde competitie, een fanpet van Lokeren, enkele kortingbons, een voucher die recht geeft op twee gratis zitplaatsen tijdens het komende seizoen (alle wedstrijden behalve tegen de G5). Binnen enkele weken mag u op Voetbalkrant een interview met meneer Orlans verwachten.
 
Door de weersomstandigheden werd het programma van de fandag gewijzigd. De spelersvoorstelling, voorzien rond 17u30, werd uitgesteld tot na de galamatch tegen KV Mechelen. Brahim begon een kwartiertje later dan voorzien, om 18u15, met zijn optreden. Ondanks de niet zo grote belangstelling, kon de ex-Idoolfinalist toch voor wat sfeer zorgen.
 
Om 20u00 ging de galawedstrijd tussen Lokeren en KV Mechelen van start. Het werd voor de Waaslanders een slechte generale in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd volgende week op het veld van Zulte Waregem. Malinwa won met 0-1. Alois Nong scoorde na dertien minuten de enige treffer van de partij. Lokeren werd nadien wel sterker, maar vlak voor rusten ontsnapte het aan de 0-2, toen weer Nong het zijnet trof. Na de rust viel er niet veel meer te beleven, op een schot van Chen na dat op de paal belandde. Georges Leekens heeft nog een week tijd om aan de tekorten te sleutelen.
 
Na de wedstrijd werden de spelers aan het publiek voorgesteld en konden de handtekeningenjagers op jacht naar een krabbel van hun idolen. Barry Boubacar Copa was alvast een druk bezochte klant.
 
Ondertussen had de regen Lokeren verlaten en konden de supporters nog een pint drinken. Velen onder hen trokken daarna naar de Lokerse feesten, een lange nacht tegemoet. Uw reporter van dienst haastte zich plichtsbewust naar huis om zijn verslag te schrijven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties