Interview 'Zes clubs in België die ons niveau overstijgen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Zes clubs in België die ons niveau overstijgen'
Foto: © SC

FCV Dender begint zaterdag aan het nieuwe voetbalseizoen tegen landskampioen Standard. Johan Boskamp zag met Henri Munyaneza en Marcin Zewlakow twee aanvallers met een neus voor doelpunten vertrekken. Bart Van den Eede moet dat verlies opvangen.

De 30-jarige Van den Eede werd bij Westerlo weggehaald om samen met Norman Sylla in Dender voor doelpunten te zorgen. “Een zware last? Als je als aanvaller wordt binnengehaald, is er overal druk aanwezig”, relativeert Van den Eede. “Een spits moet voor doelpunten zorgen.”
 
Ervaring
 
Dender wordt overal afgeschilderd als degradatiekandidaat. Daar is Van den Eede niet mee akkoord. “In België zijn er zes clubs die ons niveau overstijgen. Vanaf de zevende plaats kan je met hard werken en veel inzet heel veel verwezenlijken. Veel hangt ook van details en geluk af. 1-0 of 0-1 in de 88e minuut kan het verschil maken tussen een goed of minder goed seizoen.”
 
Johan Boskamp heeft naast Van den Eede en Sylla slechts twee onervaren spitsen in de kern: Dieter Wittesaele en Christophe Copel. De Hammenaar moet de jongens meer ervaring bijbrengen. “Het is wel de bedoeling dat ik speel”, lacht Van den Eede. “Maar als het nodig is om hen met raad en daad bij te staan, dan wil ik dat zeker doen. Ik ben alvast aangenaam verrast door hun kwaliteiten.”
 
Westerlo
 
Op de tiende speeldag ontvangt Van den Eede met Dender zijn ex-club Westerlo. Ondanks een dispuut over een contractverlenging koestert Van den Eede geen wrok. “Tijdens het eerste seizoen hebben ze na mijn operatie te vroeg afgeschreven. Dat getuigde van weinig respect, maar dat was vooral door één persoon en niet de hele technische staf. Maar het laatste jaar heb ik nog een leuk seizoen gespeeld. Ik ben niet uit op revanche.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties