RC Waregem wint vlot van Deinze

Racing Waregem mag zich opmaken voor de vijfde ronde van de Cofidis cup, het versloeg tweedeklasser Deinze met zware 4-1 cijfers.

De wedstrijd begon voor de derdeklasser met slecht nieuws, Kristof Dupont verzwikte tijdens de opwarming zijn enkel en kon niet starten aan de partij. Ondanks deze tegenslag begon de thuisploeg het best aan de partij, via Antony Kirov kreeg de club al vrij snel de kans om de score te openen, deze kraakte echter zijn schot en zag zijn poging alsnog in hoekschop verdwijnen. Even later moest doelman Vandoorne zich reppen om een kopbal van Feys onder de lat weg te tikken. Na een kwartier spelen bleef Waregem de druk opvoeren en slaagde het erin om de score te openen, Vandoorne tikte in eerste instantie de kopbal van Feys vanonder de dwarsligger maar was kansloos op de rebound van Vervaecke. Deinze herstelde na het openingsdoelpunt het evenwicht maar slaagde er niet in om voor echte dreiging te zorgen, waardoor Waregem met een 1-0 tussenstand de kleedkamers mocht opzoeken.

De tweede helft begon ideaal voor de derdeklasser, amper drie minuten ver in deze tweede periode verdubbelde Thoma de score. Na een uur spelen kwam Deinze een eerste maal opzetten, Verhelle haalde uit met een verassend schot en trof de paal. Een kwartier voor tijd nam Waregem opnieuw de bovenhand en ei zo na scoorde het een derde maal. Opbrouck bracht de bal voor doel waar Vlaeminck de bal verlengde maar zijn poging strandde in het zijnet. Tien minuten voor tijd was het dan toch raak, een voorzet van Vervaecke verdween via de dwarslat in doel. Amper bekomen van het doelpunt moest Deinze zowaar een vierde doelpunt slikken, Feys plaatste met een heerlijk vluchtschot de 4-0 cijfers op het bord. In de slotseconden kon Bob Cousin de eer nog redden maar dat belette niet dat derdeklasser Waregem zich mag opmaken voor de vijfde ronde van de Cofidis Cup. Hierin ontvangt het komend weekend derdeklasser Seraing in het eigen Mirakelstadion.

Doelpunten; 17’ Vervaecke 1-0, 48’ Thoma 2-0, 79’ Vervaecke 3-0, 80’ Feys 4-0, 86’ Cousin 4-1