Blauw-zwart stelt veto tegen 'Brugge Noord'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Blauw-zwart stelt veto tegen 'Brugge Noord'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft zijn veto gesteld tegen het stadionproject ‘Brugge Noord’. Dat maakt de West-Vlaamse club bekende op zijn website.

“Brugge kampt met onoverkomelijke problemen als locatie voor een stadion en houdt geen rekening met de supporters ban Club Brugge”, klinkt het bij blauw-zwart. “Voor Brugge Noord ligt bovendien geen haalbaar financieel plan op tafel. Er wordt minimum 23 miljoen euro gevraagd van de Vlaamse regering, terwijl die ‘slechts’ 50 miljoen euro zou vrijmaken voor alle Vlaamse stadions.”
 
Projectontwikkelaar
 
En blauw-zwart ziet nog heikele punten op het gebied van financiering. “Er is een winkelcentrum opgenomen waarvoor nog geen projectontwikkelaar werd gevonden die bereid is het project te realiseren, laat staan zijn winst te investeren in een stadion als hoger maatschappelijk doel met een breed draagvlak.”
 
“Er is ook helemaal geen timing. Een keuze voor Brugge Noord ondergraaft de Belgische kandidatuur voor het WK 2018 en legt een loodzware hypotheek op de toekomst van Club Brugge. Precies het omgekeerde van wat Club Brugge met een nieuw stadion wil bereiken.”
 
5 september
 
De Vlaamse regering neemt op 5 september een beslissing over het nieuwe stadion van Club Brugge. “De enige realistische piste is en blijft de Oostkampse Baan in Loppem”, klinkt het in het Jan Breydelstadion.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties