STVV: 'Wij dienden zélf klacht in tegen die wedstrijd'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
STVV: 'Wij dienden zélf klacht in tegen die wedstrijd'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sint-Truiden is niet te spreken over de berichten in de media over het onderzoek van het federaal parket naar zes wedstrijden van de Limburgse club. “De hele heisa rust op een vergissing”, klinkt het op Staaien.

“De naam van STVV komt in binnen- en buitenland in opspraak onder de noemer 'verdacht van omkoping'. STVV betreurt deze gang van zaken ten zeerste, in het bijzonder omdat dit nieuws gevoed is met vergissingen en onwaarheden.”
 
Sint-Truiden verloor op 26 april met 1-4 op het veld van Anderlecht. De vier doelpunten van paars-wit waren omstreden. “Nagenoeg iedereen stelde zich vragen bij de arbitrage, niet alleen in het STVV-kamp, ook de verslaggevers, de voetbalanalisten en de andere clubs. STVV diende klacht in tegen onbekenden en bijna zes maanden later valt er plots nieuws te rapen.”
 
Het Laatste Nieuws en De Morgen meldden dat er zes wedstrijden van Sint Truiden onderzocht worden na een klacht van een club bij het parket. “De situatie ziet er echter helemaal anders uit. Een club, onder de naam STVV VZW, had klacht ingediend. Op het parket dacht men dat het een supportersclub of een andere club was. STVV bestaat uit een STVV VZW, die het sportieve verhaal ter harte neemt. Met andere woorden STVV zou klacht ingediend hebben tegen STVV.”
 
“STVV betreurt dat er in deze zaak geen grondige research is geleverd, niet door het parket, niet door de ene journalist en niet door alle media die het verhaal gewoon overgenomen hebben. De naam van de club STVV wordt zomaar in een kwaad daglicht gesteld. STVV wordt nu verdacht, terwijl het zélf klacht indiende.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties