Kampioen mogelijk rechtstreeks naar Champions League

Anthony Van der Planken
| 10 reacties
Kampioen mogelijk rechtstreeks naar Champions League

De kans is reëel dat de nieuwe Belgische landskampioen op het einde van dit seizoen een leuk extraatje cadeau krijgt. De UEFA laat immers weten dat ons land kans maakt op een rechtstreeks Champions Leagueticket.

Normaal gezien moeten de Belgische landskampioen én de runner-up volgend seizoen twee kwalificatierondes overleven, willen ze in de Champions League terechtkomen. De kans is echter reëel dat ons land één team rechtstreeks mag afvaardigen.

België eindigde immers op de dertiende plek in de UEFA-ranking vorig seizoen. In principe is dat de eerste plek die géén recht geeft op een rechtstreeks ticket voor de Champions League. De UEFA laat echter weten dat, indien de winnaar van de Champions League zich ook via de nationale competitie rechtstreeks plaatst voor het kampioenenbal, het vrijgekomen ticket naar het dertiende land op de ranking gaat. Dat is dus België.

België moet dan ook hopen dat de Champions Leaguewinnaar het dit jaar ook in de nationale competitie goed doet. Dat is vaak het geval. Vorig jaar bijvoorbeeld won Manchester United zowel de Champions League als de landstitel, waardoor Celtic Glasgow rechtstreeks naar het Kampioenenbal mocht. Toch is dat niet altijd zo. Eén jaar eerder won AC Milan de Champions League, maar eindigde het pas vierde in de competitie. De Belgische landskampioen zal met andere woorden zijn vingers moeten kruisen tijdens de Champions Leaguefinale op het einde van het seizoen. [NW]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties