Lokeren blijft gelijk spelen

Dirk Pieters
| 14 reacties

Wie veel geld wil verdienen moet op een gelijkspel van Lokeren spelen. Ook zaterdagavond kwam de ploeg van trainer Georges Leekens niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen AA Gent. Toch zag het er lang goed uit, maar Ruiz zorgde uiteindelijk voor de 1-1.

Het begin van de wedstrijd was aangenaam om volgen. Beide ploegen speelden tegen een hoog tempo en dat leverde ook enkele kansen op. Vooral AA Gent kreeg enkele goede kansen, maar moest toch oppassen voor de scherpe counters van Lokeren. Zo schoot Maazou kort voor het half uur opnieuw raak. Gent schoot wakker en zette Copa enkele keren serieus aan het werk, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Na de rust schoot Gent snel uit de startblokken, maar Copa bleek onklopbaar. Het tempo zakte weer weg en Lokeren leek op een zege af te stevenen. Vijf minuten voor tijd kon Bryan Ruiz Gent toch nog een punt bezorgen. Gent ging in de slotfase nog op zoek naar de overwinning. Lokeren kreeg het moeilijk toen El Mouataz met rood naar de kant moest. Toch hield Lokeren stand en zo bleef het 1-1. Het vierde gelijkspel voor de ploeg van Georges Leekens.