Dirar haalt opgelucht adem

Nico Wieme
| 10 reacties
Dirar haalt opgelucht adem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nabil Dirar was het voorbije weekend een van de opvallendste spelers bij Marokko. De middenvelder van Club Brugge trok voor het eerst het shirt van zijn land aan, maar de voorbereiding verliep niet van een leien dakje.

Nabil Dirar wordt in Marokko niet meer als een 'landverrader' beschouwd. De Marokkaanse Belg verkoos vorige maand de Belgische boven de Marokkaanse nationale ploeg, maar werd door de FIFA teruggefloten omdat hij zijn aanvraag een jaar te laat indiende. Dirar wou niet procederen tegen die beslissing en stelde zich opnieuw ter beschikking van Marokko, wat hem aanvankelijk in Noord-Afrika niet in dank werd afgenomen.

Vorig weekend voetbalde de Club Bruggemiddenvelder 90 minuten tegen Mauretanië. Dirar speelde zich in de kijker en verloste zichzelf op die manier van een enorme druk. "Toch dacht bondscoach Roger Lemerre me eerst niet op te stellen", zegt de gecontesteerde Marokkaan in Het Laatste Nieuws.
"Ik kreeg de hele week vervelende vragen, maar Lemerre zag dat ik goed omging met de kritiek. En hij zag me natuurlijk ook bezig op de training", gaat Dirar verder. "Ik was wat zenuwachtig bij de aftrap, maar ik heb het goed gedaan." Dirar gaf de assist voor de derde goal.

De aanwinst van blauw-zwart slaakte een grote 'oef" na afloop van de partij. Hij was blij dat hij zijn thuisland had kunnen overtuigen. "Gelukkig, want ik kon mijn familie en vrienden in de tribune toch niet teleurstellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties