Anderlecht haalt zwaar uit, Cercle Brugge onderuit

Dirk Pieters
| 12 reacties
Anderlecht haalt zwaar uit, Cercle Brugge onderuit

Zaterdagavond stonden er zes wedstrijden op het programma. Anderlecht nam het op tegen KV Mechelen. Paars-wit haalde zwaar uit en won met maar liefst 7-1.

Bij Anderlecht wat Frutos meteen de grote held. De Argentijnse aanvallen scoorde drie doelpunten en kreeg iets over het uur meteen een applausvervanging. KV Mechelen kwam wel nog eerste op voorsprong, maar nog voor de rust was de wedstrijd al gespeeld. 

Cercle Brugge deed het heel wat minder goed. De ploeg van trainer Glen De Boeck ging op eigen veld onderuit tegen Dender. Buffel bracht de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar het was Dender dat uiteindelijk met de drie punten ging lopen. 

Ook Tubeke kon opnieuw niet winnen. Dit keer was Westerlo te sterk. Perbet hield de bezoekers even in de wedstrijd met een doelpunt, maar dat volstond niet en Tubeke ging met 4-1 onderuit. 

Germinal Beerschot en Bergen deelden de punten. Beide ploegen lieten zien waarom zij onderaan het klassement bengelen. Ook Charleroi en Lokeren deelden de punten; 1-1.

Tot slot pakte Zulte Waregem de drie punten bij Roeselare. De rode lantaarn ging met 0-3 onderuit en het begint er nu echt wel dramatisch uit te zien voor de ploeg van Dirk Geeraerd.

UITSLAGEN

Anderlecht - KV Mechelen 7-1
Ivens 0-1, Vlcek 1-1, Frutos 2-1 en 3-1, Boussoufa 4-1, Frutos 5-1, Gillet 6-1, Bulykin 7-1

Cercle Brugge - Dender 1-2
Buffel 1-0, Smajic 1-1, Fred 1-2 

Westerlo - Tubeke 4-1
Brouckaert 1-0 (own), Ruiz 2-0, Perbet 2-1, Ruiz 3-1, Sotil 4-1

Bergen - G.Beerschot 0-0 

Charleroi - Lokeren 1-1
Golan 0-1, Iajour 1-1 

Roeselare - Z.Waregem 0-3
Leye 0-1, Matton 0-2, Leye 0-3
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties