Interview "Nog veel plezier beleven aan Ruiz" (VIDEO)

Kevin Van Cutsem
| 1 reacties
"Nog veel plezier beleven aan Ruiz" (VIDEO)
Foto: © SC

Door de thuiszege van afgelopen weekend staat Westerlo op een gedeelde derde plaats in het klassement. Voetbalkrant.com trok naar de stille Kempen voor een driedelige reeks. Vandaag laat doelman Yves De Winter zijn licht schijnen over het Westelse succes.

Het gaat Westerlo voor de wind. De ploeg van trainer Jan Ceulemans won afgelopen weekend voor de derde opeenvolgende keer. Ditmaal ging Tubeke voor de bijl. Westerlo-doelman Yves De Winter is naast de overwinning ook opgetogen over de gedeelde derde plaats in het klassement. “Ik denk dat we tevreden mogen zijn met onze seizoensstart”, aldus de bescheiden keeper.
 
Lucas Zelenka stond dit weekend voor de eerst keer aan de aftrap. Volgens De Winter maakt de Tsjech deel uit van een sterk middenveld. “Lucas is een uitstekende voetballer, maar ook de anderen dragen hun steentje bij op het middenveld. En daarbij moeten we zeker ook Modubi rekenen.”
 
Maar dé man van het moment is de Colombiaan Jaime Alfonso Ruiz. Met vier doelpunten uit de laatste drie wedstrijden lijkt de 24-jarige aanvaller stilaan onmisbaar voor Westerlo. De Winter: “Het is een heel stille jongen. Hij praat geen Engels en geen Nederlands, dus is communiceren erg moeilijk. We doen het dan maar met gebaren. Voor de wedstrijd en tijdens de rust is er ook een tolk in de kleedkamer die alles vertaald voor hem. Op het veld is het nog wat zoeken voor Ruiz, want de tolk mag het terrein niet oplopen”, lacht De Winter. “Ik denk dat we nog veel plezier aan hem gaan beleven. En volgens mij kan Ruiz in de toekomst ook een grotere club aan.”

Morgen blikken we met Stef Wils vooruit naar de wedstrijd tegen Dender. 

Klik hier om het video filmpje te bekijken
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties