Fans van Standard dreigen met boycot

Steven Bologne
| 17 reacties
Fans van Standard dreigen met boycot
Foto: © SC

Landskampioen Standard heeft hondstrouwe supporters, maar die dreigen er nu mee om de topper van zondag 14 december op Club Brugge te boycotten. Reden is de dure prijs die de supporters zouden moeten ophoesten voor een ticket.

De supporters van Standard zijn niet te spreken over de eisen die er gesteld worden bij de verplaatsing aanstaande zondag op het veld van Germinal Beerschot. Er worden slechts 650 bezoekende fans toegelaten, en daarbij komt dat er slechts tien supportersbussen in het Olympisch Stadion toegelaten worden. De ticketverdeling werd gebaseerd op het aantal aangebrachte abonnementen, en zo worden de tickets verdeeld onder de verschillende supportersclubs.
 
Alle supportersclubs moeten zo samentroepen op de verschillende bussen, die op hun beurt gans België moeten doorrijden om fans op te pikken. Met verschillende supportersclubs in Vlaanderen en zelfs in Antwerpen, werden de maatregelen rond de verplaatsing in Luik alvast niet in goede aarde ontvangen. Op een vergadering van de supportersfederatie werd een boycot naar voor geschoven, maar door de tijdspanne en de reeds uitgedokterde organisatie werd dit alsnog afgewezen.  
 
De fans van Standard plannen wel een boycot voor de verplaatsing naar Club Brugge, waar ticketprijzen rond de 35 euro zouden gehanteerd worden. Een leeg uitvak zou hiervan wel eens het gevolg kunnen worden. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties