Wijnants: 'Wij zijn voor een fusie'

De Nijs Michael
| 7 reacties
Wijnants: 'Wij zijn voor een fusie'
Foto: © SC

De topploegen lieten het in deze competitie al meermaals afweten en daar profiteert Westerlo volop van. De Kempense ploeg is geruisloos opgeklommen naar de top van het klassement en dat is volgens manager Wijnants het gevolg van extra investeringen.

"Uit angst voor de degradatie hebben we extra geïnvesteerd", verwijst Wijnants naar de vier dalers op het einde van dit seizoen. "We zijn nu op elke positie dubbel bezet en daar plukken we de vruchten van. Er zijn drie oorzaken waarom Westerlo een vaste waarde is in de eerste klasse. Er is financiële stabiliteit, de stabiliteit qua spelers en de club slaat nooit in paniek. We hebben dan ook nog nooit een trainer ontslagen."

Toch kent ook Westerlo zijn problemen. De gemeente telt namelijk slechts 20.000 inwoners en dat heeft zijn gevolgen voor de supportersaantallen in het Kuipje. "Onze frustratie is dat we nog altijd niet zoveel supporters hebben", geeft Wijnants toe. "We moeten sowieso ons stadion uitbreiden. Maar het cruciale punt is: doen we dat zelf of gaan we fuseren? Wij zijn voor een fusie, maar dat ligt moeilijk in de Kempen. We praten nog altijd."

Westerlo doet het dus erg goed in de Jupiler Pro League, maar dat is niet enkel het gevolg van de stabiliteit binnen de club. Ook trainer Jan Ceulemans levert erg goed werk in de Kempen en dat beseft ook Herman Wijnants. "Ik vind hem een onderschatte coach", aldus de sterke man van Westerlo. "Hij kan een topclub aan, maar hij is honderd procent eerlijk. Dat is een nadeel in ons voetbal."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties