Het relaas van een bewogen voetbalavond in Antwerpen

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Het relaas van een bewogen voetbalavond in Antwerpen
Foto: © SC

Het Olympisch Stadion van Germinal Beerschot was woensdag een plaats van ver uiteen liggende emoties. Met euforie en drama op enkele meters van elkaar. Een schets van een bewogen avond.

20u30: Scheidsrechter Geert Barbry fluit de wedstrijd op gang. Het stadion oogt akelig kil aan de zijde van Germinal Beerschot, het bezoekersvak puilt uit met enthousiaste groen-witte supporters. Zij zullen een waanzinnige avond beleven.
 
20u58: Hoeveel pech kan een ploeg hebben? Germinal Beerschot komt ongelukkig op achterstand. Een schot van Marcos belandt via het hoofd van Ederson en het lichaam van Pieterjan Monteyne bij Tim Verstraeten: 0-1.
 
21u23: De spelers van Germinal Beerschot staan al op het veld. Trainer Harm Van Veldhoven heeft hen naar buiten gestuurd. Ze mogen zelf een oplossing zoeken. Harm ziet het niet meer zitten. De spelers willen Racing Mechelen vast zetten. Niet dus.
 
21u40: Olivio Calicchio trapt de 0-2 tegen de netten. De Germinal Beerschot-defensie werd kinderlijk in de wind gezet. Wie speelt er hier in eerste klasse?
 
21u47: Kevin Vandenbergh maakt de aansluitingstreffer. Germinal Beerschot hoopt op een terugkeer. De hoop wordt een kwartier later hardhandig de kop ingedrukt door Da Silva. Hij brengt de bezoekers op 1-3. Boeken dicht voor paars-wit.
 
22u15: Da Silva maakt er in de slotminuut nog 1-4 van. De vernedering is compleet. De thuisspelers druipen beschaamd af. De thuissupporters feliciteren de spelers van Racing Mechelen met hun overwinning.
 
22u20: Harm Van Veldhoven heeft de spelers toegesproken in de kleedkamer. "Het hoeft voor mij niet meer", klinkt het. Hij begeeft zich daarna naar zijn bureau voor een spoedberaad met de technische staf. Hij wil niet reageren. Om half één heeft hij zijn bureau nog altijd niet verlaten.
 
22u35: Voorzitter Herman Kesters wil geen reacties. Hulptrainer Jean-Pierre Haverhals doet het toch: "De spelers hebben de club aan de schandpaal genageld. Ik vrees dat Harm de handdoek zelf in de ring zal gooien."
 
22u37: Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar. Ongeveer 150 centimeter op dit moment. "Bangelijk! Dit is een droom! Het gaat een zwaar feestje worden. Laat KV Mechelen nu maar komen." De spelers van Racing Mechelen zijn door het dolle heen.
 
22u50: Regi Van Acker verschijnt op de persconferentie. Helemaal alleen. Geen Van Veldhoven. Van Acker leeft mee, maar geniet wel van het succes. "Hier heeft de club jarenlang op gewacht. Nu mogen we genieten", aldus Van Acker.
 
23u19: De poort aan de hoofdingang is afgesloten. Een honderdtal ontgoochelde fans uiten hun ongenoegen. Spelers wachten in hun auto om het stadion te verlaten. Journalisten wachten tevergeefs op Van Veldhoven of op een reactie van het bestuur.
 
23u57: Herman Kesters passeert in twee minuten tijd drie keer de verzamelde pers, maar zegt geen woord. Zelfs 'Geen commentaar' kan er niet meer vanaf. De persjongens wachten nog altijd op Van Veldhoven. Iedere keer als de deur open gaat, hoopt iedereen op een blik van de trainer. Dat is ons echter niet gegund.
 
00u14: Eindelijk een reactie van het bestuur. Ondervoorzitter René Snelders spreekt: "Morgen of overmorgen komt er overleg met Van Veldhoven. Een ontslag komt zeker ter sprake, maar dat wil niet zeggen dat zijn kop zal rollen. Bij een zelfde scenario op Zulte Waregem wordt het onhoudbaar. Dan kan het zijn laatste wedstrijd worden."
 
0u31: Harm Van Veldhoven zal niet meer komen. Hij blijft misschien zelfs op de club slapen. De pers druipt af. De poorten aan de hoofdingang gaan weer open. Twee rijen stewards verzekeren een veilige doorkomst van de spelers.
 
0u37: Café Change. Een oude bekende, Vincenzo Verhoeven. Ex-Germinal Beerschot, nu VW Hamme. "Ze mogen de schuld niet op Van Veldhoven steken. Hij kan hier niet aan doen. De transferpolitiek heeft gefaald. Daar ligt de verantwoordelijkheid." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties