Mathijssen wijst naar jonge groep voor puntenverlies

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Mathijssen wijst naar jonge groep voor puntenverlies
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen kon zich vinden in de puntendeling tussen Club Brugge en Anderlecht. De blauw-zwarte trainer haalde vooral de jonge groep aan als reden waarom Club het niet kon afmaken tegen de rivaal uit Brussel.

“We moeten kunnen accepteren dat we met deze jonge groep, waar voor vele jongens het nog maar de eerste topper is, een voordeelsituatie niet kunnen omzetten in doelgevaar, kansen en doelpunten”, klinkt het bij Mathijssen. “We hopen dat we dat binnen enkele weken of maanden wel kunnen. De manier waarop we het eerste half uur gespeeld hebben, met technisch vernuft en een goede balcirculatie, mag wel gezien worden.”
 
Na de rust schoot Club niet goed uit de startblokken. “We leden te veel balverlies en de jonge groep had het moeilijk om dat op vangen. Voor het doelpunt worden er een aantal foutjes gemaakt. Het is niet logisch dat iemand van op links met rechts kan voorzetten. We moeten ook toegeven dat op het einde het scherpste er af was. Al moeten we meer profiteren van die uitsluiting en twee mensen in de diepte sturen. Wesley Sonck heeft daar niet de juiste beslissing genomen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties