Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale

Ook in de Antwerpse tweede provinciale kon er afgelopen weekend gewoon gevoetbald worden. In de A-reeks blijft het razend spannend. Ook in de B-reeks staan er meerdere teams samen op kop.

Tweede A:

Zandvliet speelt verrassend gelijk
Zandvliet is niet langer alleen leider. Het ging op bezoek bij staartploeg Tisselt verrassend onderuit. Niet iedereen kon daarvan profiteren. Merksem verloor in eigen huis van Walem en ziet die club zo samen met Zandvliet aan de leiding gaan. Merksem staat op een gedeelde tweede plaats met Bonheiden. Ook die club verloor, met 2-1 bij Wildert.

Wavria, voorlopig de vijfde in de stand, liet ook na te winnen. Thuis tegen Gooreind werd er niet gescoord. Ook de bezoekers vonden de weg naar de netten niet.

Rode lantaarn wint
Rode lantaarn Schriek heeft afgelopen weekend nog eens kunnen winnen. Mariaburg was het slachtoffer van dienst. Schriek blijft wel op de laatste plaats. De voorlaatste in de stand, SK Wilrijk, won namelijk ook. Het zegevierde in eigen huis tegen Brasschaat en heeft drie punten meer dan de laatste in de klassering.
Kaart komt zo stilaan in moeilijke papieren. Het kon thuis niet winnen van Heikant, 2-2. Mariekerke won wel nog eens. Op bezoek bij Leest werd het 0-2.


Tweede B:
Ranst en Merksplas samen op kop
Ranst en Merksplas zijn de twee leiders in tweede B. Er veranderde afgelopen weekend heel wat. Merksplas speelde op bezoek bij Vorselaar 1-1 gelijk en telt 29 punten. Dat zijn er evenveel als Ranst dat thuis Balen over de knie legde. Vosselaar liet de kans liggen om mee aan de leiding komen. Het verloor verrassend in eigen huis van Zwaneven met 2-4.

Eerste winst Antonia
Antonia heeft op de veertiende speeldag voor de eerste maal gewonnen. Het won op bezoek bij Oud Turnhout met 0-2 en vindt opnieuw aansluiting met de andere teams onderaan de klassering.

Ezaart heet voorlopig twee punten meer dan Antonia na het gelijkspel in eigen huis tegen Sint Jozef. Rauw verloor in eigen huis met 0-4 van Nijlen, maar heeft nog wel drie punten meer dan de rode lantaarn. Poppel heeft het juiste ritme nog steeds niet te pakken en ging ten onder tegen Linda Olen. Het heeft nog vier punten meer dan Antonia.

In de veilge middenmoot noteerden we ten slotte een 2-3-zege van AC Olen op bezoek bij RH Sportief.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties