Analyse Heeft Anthuenis aanvallend recept gevonden?

Steurbaut Kersten
| 126 reacties
Heeft Anthuenis aanvallend recept gevonden?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot boekte zaterdag zijn tweede overwinning van het seizoen. De terugkeer van Sanharib Malki lijkt een beslissende factor voor de paars-witte aanval.

“De aanpassingen van Aimé (Anthuenis, nvdr.) kenden succes”, feliciteerde voorzitter Herman Kesters de trainer met zijn tactische ingreep. De voormalige bondscoach zette de terugkerende Sanharib Malki in de punt met Tosin Dosunmu en Kevin Vandenbergh in steun. De drie spitsen voetbalden een mand vol kansen bij elkaar en pikten ieder hun doelpuntje mee. Vooral Malki oogste veel lof.
 
Vrije Vandenbergh
 
Vandenbergh acteerde vanop de linkse flank. “Iedereen spreekt me daar over aan, maar ik heb daar in Nederland ook al gespeeld”, aldus de spits. “Mensen wisten niet dat ik dat kon. Ik kreeg een vrije rol en moest bij balbezit de vrije ruimtes induiken. Een ploegmaat als Malki is dan een ideale speler voor mij. Hij vangt de lange ballen op en ik duik onder hem door de ruimte in. Ik speel graag rond zo'n diepe spits.”
 
Ook voor Dheedene is de terugkeer van Malki beslissend. “Hij weegt op een verdediging en wint verloren ballen terug”, aldus de verdediger. “Met zijn inzet en ingesteldheid laat hij de andere spitsen beter spelen.” Dosunmu vult aan: “Iedereen wil een speler als Malki in de spits. Hij is een echte vechter en kan een bal bijhouden.”
 
“Goed gezien van de trainer”
 
Malki wil niet alle lof op zich nemen. “Met Tosin hebben we snelheid, met Kevin diepte en ik zorg voor de assists”, analyseert Malki. “Een uitstekende combinatie. Goed gezien van de trainer. Met iets meer geluk hadden we vandaag zelfs met 5-0 kunnen winnen. Ik had nooit verwacht zo goed te spelen na vier weken afwezigheid. Ik had nog wel wat pijn, maar heb daar tijdens de wedstrijd niet aan gedacht. Dan loop je zeker een blessure op.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties