François: 'Ziek van provocaties van Mathijssen'

Nico Wieme
| 19 reacties
François: 'Ziek van provocaties van Mathijssen'

Jacky Mathijssen verwees vrijdag in Het Laatste Nieuws nog eens naar het afgekeurde doelpunt vorig jaar tegen Standard, wat volgens de Limburger de aanzet was naar de titel voor de Rouches. Pierre François wordt misselijk van dergelijke provocaties.

Pierre François, algemeen directeur bij Standard, moest vrijdag twee keer slikken toen hij in Het Laatste Nieuws het interview met Jacky Mathijssen las. “Ik word ziek van zijn provocaties”, aldus François in diezelfde krant.
 
Aanleiding voor deze uitspraak is het afgekeurde doelpunt van François Sterchele in de topper van vorig seizoen. “Mathijssen heeft het opnieuw in het lang en het breed over het afgekeurde doelpunt van Sterchele dat Club Brugge vorig jaar zogezegd de titel heeft gekost.”
 
Volgens François nam scheidsrechter Serge Gumienny toen de enige juiste beslissing. “Iedereen heeft gezien dat er een overtreding aan Espinoza aan voorafging. Elke neutrale waarnemer was het eens met de beslissing van de ref. Door die fase opnieuw op te rakelen, zet Mathijssen druk op de spelleider van zondag.”
 
De Standarddirecteur vergelijkt de fase van vorig jaar met die van vorig weekend tegen Zulte Waregem. “Aan de gelijkmaker van Zulte Waregem ging er wellicht handspel van Meert vooraf. Hebben wij daar spel van gemaakt? Zelfs niet toen de tv-reporters er ons attent op maakten. Ik vind de manier van handelen van Mathijssen beneden alle niveau.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties