Nzolo: 'Heb de fout van Sonck niet goed gezien'

Mathias Dumarey
| 15 reacties
Nzolo: 'Heb de fout van Sonck niet goed gezien'
Foto: © SC

Wesley Sonck ontsnapte aan een rode kaart na een harde tackle op de enkels van Marcos Camozzato. De scheidsrechter van dienst, Jérôme Efong Nzolo, gaf toe dat hij de fase niet goed kon inschatten vanuit zijn positie.

Jérome Efong Nzolo was met Club Brugge-Standard Luik toe aan zijn allereerste echte topper. De Waal uit Charleroi maakte geen bevredigende indruk. Er waren een aantal betwiste strafschopfases, buitenspelfases en fouten die verkeerd werden ingeschat door het leidende trio. Vooral de fout van Wesley Sonck op Marcos Camozzato en de gele kaart die er op volgde was voer voor discussie.

"Ik had mijn oog op de bal en had daardoor de fout niet goed gezien", zegt Nzolo vandaag in de krant Het Laatste Nieuws. Uit de beelden blijkt echter dat de bal nog erg dicht bij het Standard-slachtoffer was waardoor Nzolo de desbetreffende fout had moeten zien.

"Natuurlijk zag ik dat het ernstig was, maar dat mag ik niet meenemen in mijn beoordeling. Ik heb de gele kaart gegeven op aangeven van mijn vierde scheidsrechter", besluit Nzolo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties