Coulibaly beslist West-Vlaamse derby

Fabian Morren
| 8 reacties

Kortrijk heeft de West-Vlaamse derby van Zulte Waregem gewonnen met 1-0. Coulibaly scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het duurde meer dan een kwartier vooraleer er een echte kans te noteren viel. Die was niet toevallig voor de thuisploeg. Een kopbal van Verbrugghe werd uitstekend gepareerd door Bossut. Kortrijk was in de eerste helft overduidelijk de betere ploeg.

Bossut hield Zulte Waregem recht met enkele prima reddingen. Ook op pogingen van Fontenette en Kums hield de bezoekende doelman zijn netten schoon. Zulte Waregem was één keer gevaarlijk via Mbaye Leye, maar de aanvaller besloot in het zijnet.

Kortrijk klom toch nog voor de rust op voorsprong. Coulibaly werd knap aangespeeld door Bakx en gaf deze keer Bossut het nakijken. De 1-0 voorsprong aan de rust was ruim verdiend voor KVK.

Meteen na de rust voerde Zulte Waregem de druk op, maar dat leidde niet tot kansen. Het was de thuisploeg nog dat voor de meeste dreiging zorgde. In het slotkwartier kopte invaller Bartholomé over. Helemaal op het einde Ludwin Van Nieuwenhuyze (Zulte Waregem) nog een tweede gele kaart.