Winteranalyse Anderlecht: "De terugronde nog sterker?"

Dirk Pieters
| 0 reacties
Winteranalyse Anderlecht: "De terugronde nog sterker?"

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staan Standard en Anderlecht op het programma.

* VERWACHTINGEN VOOR HET SEIZOEN
De verwachtingen bij Anderlecht zijn altijd dezelfde. Strijden om de titel en ook in Europa iets mooi neerzetten. Anderlecht sloot afgelopen seizoen de competitie knap af na een sterke terugronde. Kon de vice-kampioen op dat elan kan doorgaan? Op Ahmed Hassan na behield de ploeg z’n smaakmakers en kreeg het met spelers als Losada en Suarez een serieuze kwaliteitsinjectie.

* HEENRONDE


Anderlecht begon de competitie op het veld van Cercle Brugge. Geen simpele opdracht aan de start van het nieuwe seizoen, maar paars-wit wist zonder problemen met 0-3 te winnen. Op de tweede speeldag liet de ploeg van trainer Ariël Jacobs voor het eerste punten liggen na een 2-2 gelijkspel tegen AA Gent. De drie daaropvolgende wedstrijden werden gewonnen, maar in de topper tegen Standard liep het mis: 2-1. Ook nadien kreeg Anderlecht nog een opdoffer te verwerken. Zulte Waregem maakte gehakt van Anderlecht: 4-0. Dat zorgde even voor een ommekeer want één weker later werd KV Mechelen met 7-1 huiswaarts gestuurd. Toch kreeg de oefenmeester van paars-wit de ploeg niet op de rails. Ook tegen Lokeren ging Anderlecht onderuit. Gelukkige kende de Brusselse club een sterk einde van de heenronde. De laatste vijf wedstrijden werden gewonnen en zo staat paars-wit op de eerste plaats in het klassement .

* TOPPER


Het middenveld van Anderlecht was tijdens de heenronde goed voor heel wat treffers. Zowel Boussoufa, Legear als Gillet wisten de weg naar het net heel goed te vinden. Gillet is ondertussen zelfs topschutter geworden van paars-wit met zeven treffers. Gillet is moeilijk weg te denken uit de kern van Anderlecht. Hij heeft dan ook de meeste speelminuten achter zijn naam staan.

* FLOPPER

Dat Anderlecht heel wat kwaliteit heeft lopen vooraan, daar twijfelt niemand aan. Met Vlcek, Suarez, Frutos, Kanu en Bulykin heeft het voldoende aanvallers, maar weinigen wisten zich tot een vaste waarde te schieten. Frutos heeft in zeven wedstrijden wel zes treffers gemaakt, maar aan meer wedstrijden geraakte de Argentijn opnieuw niet. Ook de andere aanvallers konden nooit overtuigen in het elftal.

* HOE MOET HET VERDER?


Anderlecht staat momenteel eerste en is niet van plan om die positie nog af te geven. Paars-wit haalde Michael Cordier, Victor Bernardez en Tom De Sutter binnen. Vooral die laatste moet Anderlecht aanvallend nog een extra boost geven. De ex-spits van Cercle Brugge zal voor de doelpunten moeten gaan zorgen. Twee spelers namen afscheid van het Astridpark. Bart Goor vertrekt naar Germinal Beerschot en Kanu krijgt de moeilijke opdracht om Tom De Sutter te doen vergeten bij Cercle Brugge. (AN, MDN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties