Club Brugge beleeft déjà vu

Steurbaut Kersten
| 45 reacties
Club Brugge beleeft déjà vu
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge is er zondag tegen Roeselare niet in geslaagd de crisis de kop in te drukken. De bekeruitschakeling tegen de zwart-witte gouwgenoot duwt de troepen van Mathijssen verder in het moeras en dompelt het blauw-zwarte bestuur onder in een déjà vu.

27 januari 2007: Club Brugge gaat met de billen bloot tegen SV Roeselare. Na een abominabele partij velt een lucky goal van Koen De Vleeschauwer, een voorzet belandt via het been van Michael Klukowski over Stijn Stijnen in doel, het verdict. Marc Degryse is de zwarte piet bij de Brugse aanhang en neemt een dag later zijn ontslag. Emilio Ferrera en Franky Van der Elst krijgen een paar uur later hun C4 overhandigd.
 
Vertrouwen
 
Bijna twee jaar later dreigt Roeselare het Waterloo te worden van Jacky Mathijssen. De blauw-zwarte selectieheer boekte tegen de Rodenbachjongens zijn vijfde nederlaag op rij en mocht na de bekeruitschakeling uitleg komen geven bij voorzitter Michel D’Hooghe.
 
De stoel van Mathijssen wankelt echter (nog) niet. “Ik heb het gevoel dat het bestuur het vertrouwen in mij blijft behouden en tevreden is over de sportieve lijn die ik hier probeer uit te zetten”, klinkt het zelfzeker. Toch werd gisteren na de wedstrijd tegen Roeselare nog een crisisvergadering gehouden door de Club-top.
 
Maar de recente aanwinsten geven Mathijssen (mogelijk) toch noch wat extra respijt. “De nieuwe spelers zijn een goede zaak”, vindt hij. “Zij kunnen frisser instappen dan de jongens die uit deze negatieve periode komen.”
 
Mea Culpa
 
Ondanks de negatieve spiraal lijkt een ontslag ook niet meteen aan de orde. De blauw-zwarte vereniging moet een collectief mea culpa slaan en niet één zondebok zoeken. De huidige kern ontbeert vertrouwen en kwaliteit. Het ontslag van een trainer kan dat niet oplossen.
 
De komst van Odjidja en Kruska is een eerste schuldbekentenis en een stap in de goede richting. De tijd van accepteren en incasseren is echter voorbij. Het is nu tijd om te reageren of Waterloo ligt binnen twee weken aan de Gaverbeek. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties