Zet D'Hooghe zelf een stap opzij bij nederlaag Club?

Nico Wieme
| 14 reacties
Zet D'Hooghe zelf een stap opzij bij nederlaag Club?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge neemt het zaterdagavond op tegen KV Mechelen. Het Laatste Nieuws dokterde vier mogelijke scenario’s uit van wat er na de competitiewedstrijd tegen geel-rood kan gebeuren.

Hoe ontwaakt Club Brugge zondagochtend na de match tegen KV Mechelen? Het hoeft geen betoog dat de wedstrijd cruciaal is voor Clubcoach Jacky Mathijssen. Volgens Het Laatste Nieuws liggen er vier scenario’s klaar voor na de competitiematch.
 
Bij een overwinning van blauw-zwart tegen KV blijft alles bij het oude. Hoewel Mathijssen het bij een deel van de aanhang verkorven heeft, zal een zege de gemoederen wellicht bedaren. Het bestuur sprak enkele weken geleden zijn vertrouwen nog uit in de Limburger en hoopt dan ook op een overwinning, zodat het niet van koers moet veranderen.
 
Verliezen de Bruggelingen tegen geel-rood, dan wordt de positie van Mathijssen onhoudbaar. Bij zes verliespartijen op rij dreigt een volksrevolutie in het Jan Breydelstadion. De trainer is dan het meest voor de hand liggende slachtoffer.
 
In een derde scenario bestaat de kans dat ook Luc Devroe zijn valiezen mag pakken. Hoewel het transferbeleid door sommigen op de korrel genomen wordt, kan de Brugse sportmanager weinig verweten worden. 

Devroe mocht nooit cavalier seul spelen. De recente transfers handelde hij af in nauwe samenwerking met ondervoorzitter Pol Jonckheere. Bij een ontslag van de sportmanager ontvlucht het bestuur zijn eigen verantwoordelijkheid.
 
In een ultiem scenario neemt voorzitter Michel D’Hooghe zelf ook ontslag. Volgens intimi van de preses is dat geen onmogelijkheid. De ex-bondsvoorzitter zit redelijk verveeld met deze nieuwe malaise onder zijn bewind. Sinds hij vier jaar geleden voorzitter werd, bleken zijn keuzes en die van het bestuur niet altijd de juiste. Mede door het trainerskerkhof dat D’Hooghe aanlegde, was het zelden rustig op Club Brugge. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties