Dosunmu: "Meer stabiliteit in de ploeg"

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Dosunmu: "Meer stabiliteit in de ploeg"
Foto: © SC

Tosin Dosunmu eiste zaterdagavond een hoofdrol op in de wedstrijd tegen Westerlo. De Nigeriaanse aanvaller viel sterk in en bezorgde Germinal Beerschot het winnende doelpunt.

Aimé Anthuenis gaf Kevin Vandenbergh het vertrouwen tegen zijn ex-club, maar de aanvaller legde een matte prestatie op de mat en miste net voor rust een opgelegde kans op de 1-0.
 
Invallersstatuut
 
Net als op het veld van Dender bleef Vandenbergh tijdens de rust in de kleedkamers en werd hij gewisseld voor Tosin Dosunmu. De Nigeriaan bracht meteen meer schwung in de ploeg en zorgde voor meer dreiging voor het Westelse doel.
 
Dosunmu blijft voorlopig rustig onder zijn invallersstatuut. “Ik ga niet zeggen dat ik moet spelen”, aldus de goedlachse aanvaller. “De ploeg speelt goed en ik doe gewoon mijn best als ik op het veld sta.”
 
Mentaliteit
 
Germinal Beerschot onderging tijdens de winterstop een gedaanteverwisseling met vier verse krachten en de terugkeer van Daniel Cruz. “De ploeg heeft nu veel meer stabiliteit. Voor de winter werden er iedere week een paar wissels doorgevoerd. Nu staan dezelfde spelers op het terrein. En we hebben ook een beetje geluk. De kansen gaan er nu wel in.”
 
“De mentaliteit in de groep is ook zeer goed. We zijn relaxer en hebben meer vertrouwen. De zege van vorige week was voor ons nog belangrijker dan die van zaterdag. Hopelijk kunnen we deze weg verder zetten.”
 
Derde doelpunt
 
Dosunmu zorgde tegen zijn ex-ploeg voor het winnende doelpunt, zijn derde van het seizoen. “Het was al van tegen Moeskroen (7 december, nvdr.) geleden dat ik gescoord had. Als spits word je afgerekend op je doelpunten, maar voor mij maakt het niet uit wie er scoort of topschutter wordt. Ik wil dan ook niet zeggen dat ik 10 doelpunten ga maken dit seizoen.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties