KV Mechelen wil spelen, Kortrijk liever niet

KV Mechelen wil spelen, Kortrijk liever niet
Foto: © SC

Vanavond ontvangt KV Kortrijk KV Mechelen in het kader van de terugronde in de kwartfinale van de Cofidis Cup, of dat is althans de bedoeling. Het is echter maar de vraag of de winterse weersomstandigheden niet opnieuw roet in het eten gaan gooien.

Kortrijk nam het afgelopen zaterdag nog op tegen Anderlecht, terwijl het team van coach Vanhaezebrouck vrijdag Standard op bezoek krijgt. Normaal zakt ook KV Mechelen vanavond af naar het Guldensporenstadion, maar de winterse weersomstandigheden zouden wel eens voor problemen kunnen zorgen. Gisteren lag er namelijk een sneeuwtapijt van acht centimeter op de bevroren grasmat en bovendien is Kortrijk niet van plan om extra inspanningen te leveren om het veld speelklaar te krijgen.

"Wij zullen geen inspanningen doen om het veld sneeuwvrij te maken", vertelt manager Patrick Turcq in Gazet van Antwerpen. "Gent heeft dat gedaan voor zijn wedstrijd tegen Genk en houdt er nu een kapotte mat aan over." Ook trainer Vanhaezebrouck wil liever niet spelen vanavond. "We probeerden vandaag (gisteren, red) te trainen, maar het was lachwekkend: iedereen ging onderuit. We hebben het maar meteen afgeblazen", aldus de oefenmeester.

Bij KV Mechelen heeft men echter een andere mening, rood-geel wil wel spelen. "Als de omstandigheden voldoende zijn en geen gevaar opleveren voor spelers en supporters, moet de match doorgaan", legt trainer Peter Maes uit. "Er mag geen rekening gehouden worden met het feit dat Kortrijk vrijdag opnieuw speelt. Als we zo gaan beginnen, dan wordt het een zootje. Wij missen ook Ivens en eventueel Mununga, maar dat zijn allemaal speculaties. Als de match doorgaat, moet en zal KV klaar zijn."

Het veld zal tussen 9.00 uur en 10.00 uur gekeurd worden door voormalig topscheidsrechter Johnny Ver Eecke.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties