Real Madrid aan de Schelde: Hoofdstuk I

Steurbaut Kersten
| 63 reacties
Real Madrid aan de Schelde: Hoofdstuk I
Foto: © SC

De eerste stap richting een Antwerpse topsportclub is gezet. Germinal Beerschot, Antwerp Giants (basketbal) en Precura Antwerpen (volleybal) ondertekenden maandag een samenwerkingsakkoord.

De samenwerking heeft als belangrijkste doel potentiële sponsors warm te maken om van Antwerpen een echte sportstad te maken. Via een gemeenschappelijk sponsorpakket willen de clubs de versnippering van de financiële middelen in het Antwerpse sportlandschap tegen gaan. Het nieuwe orgaan kreeg de naam ‘Topsport Antwerpen’ mee.
 
De drie verschillende sportclubs behouden hun eigen naam en bestuursorgaan, maar willen de samenwerking in de toekomst intensifiëren. Andere topsporttakken worden mogelijk nog mee betrokken in het project.
 
De uitbouw van de sportclub kan een nieuwe boost krijgen met de bouw van het nieuwe stadion op Petroleum Zuid. Naast de nieuwe voetbaltempel zou er ook een nieuwe sporthal komen met een capaciteit van 3.000 toeschouwers.
 
In het buitenland zijn multisportclubs geen rariteit meer. Zo boekt een club als Real Madrid al langer successen in verschillende sporttakken. Misschien ligt Real Madrid binnenkort aan de Schelde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties