Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

In de A-reeks blijft de titelstrijd open. Zandvliet is nog steeds leider, maar verloor afgelopen weekend redelijk zwaar. In de B-reeks is Ranst opnieuw de lijstaanvoerder.

Tweede A:

Leest geeft leider pak rammel
Zandvliet heeft nog altijd zes punten voorsprong op zijn dichtste achtervolgers in tweede A. De leider kreeg afgelopen weekend wel een serieus pak rammel in Leest (4-0). Leest staat nu samen met Heikant en Walem op de tweede plaats. Heikant speelde 4-4 gelijk tegen Mariaburg en Walem geraakte niet voorbij Gooreind (0-0). De schade voor de leider viel dus nogal mee. Van de top zeven kon enkel Leest zijn wedstrijd winnen. SC Merksem, de zevende, verloor in Tisselt en Bonheiden, de zesde, ging op bezoek bij Brasschaat kopje onder.

SK Wilrijk doet gouden zaak
SK Wilrijk heeft een hele goede zaak gedaan onderaan de klassering. Het won het degradatieduel van Schriek met 3-2 en rukt op naar de twaalfde plaats. Wilrijk heeft zes punten meer dan rode lantaarn Schriek. Na de zege van Brasschaat is die club nu alleen laatste. Het heeft een puntje minder dan Wildert, dat met 2-1 verloor van Wavria.

Kaart kon de goede prestatie van tegen Mariaburg niet herhalen. Het verloor in eigen huis van Mariekerke. Kaart mist hierdoor de aansluiting met de top.


Tweede B:
Ranst wipt opnieuw naar de leiding
Vorige week zag Ranst Balen naar de eerste plaats klimmen. Afgelopen weekend nam Ranst de leiderspositie opnieuw in. Balen kwam in eigen huis niet verder dan een 3-3-gelijkspel tegen AC Olen. Daar profiteerde Ranst optimaal van door in eigen huis Sint-Jozef met 4-0 te kloppen. Ranst heeft nu een punt meer dan Balen en Vosselaar. Die laatste club haalde het op eigen veld van Rauw. Merksplas volgt na winst te Zwaneven op twee punten van Ranst.

Rode lantaarn zit diep
Voor Oud-Turnhout ziet het er toch echt niet goed uit. De rode lantaarn telt drie punten minder dan Sint-Jozef en Rauw en kreeg afgelopen weekend een 1-7-nederlaag te verwerken van Nijlen. Antonia verloor ook onderaan de klassering. Dat gebeurde op eigen terrein tegen RH Sportief. Ten slotte noteerden we nog zeges voor Ezaart (2-1 tegen Poppel) en Linda Olen (1-0 tegen Vorselaar). (GD)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties